Reuben on ikoninen leipä, jonka moni mieltää newyorkilaisten delien
ykköstuotteeksi. Suolatulla poron sisäpaistilla täytetty leipä saa kaverikseen
myös mm. hapankaalta ja ”venäläistä kastiketta”.
Ainekset
1 poron sisäpaisti
2 dl karkeaa merisuolaa
0,5 dl sokeria
8 viipaletta piimälimppua tai setsuuria
voita
4 viipaletta suosikkijuustoasi
2 dl hapankaalia
suolakurkkuja
”Venäläinen kastike”
1 dl majoneesia
2 rkl ketsuppia
1 rkl sinappia
Ohje
1. Sekoita merisuola ja sokeri keskenään ja peitä poron paisti seoksella.
Varmista, että seosta on kaikkialla paistin ympärillä. Jätä poro
maustumaan vähintään 8 tunniksi jääkaappiin.
2. Maustumisen jälkeen pyyhi enimmät suola-sokerit pois poron pinnalta ja
ruskista se korkealla keskilämmöllä tilkassa öljyä. Kun poro on kauniin
kullan ruskea, siirrä se 160-asteiseen uuniin ja kypsennä sitä, kunnes sen
sisälämpötila on 54-asteinen. Anna poron jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja
siirrä se sitten jääkaappiin jäähtymään.
3. Kun paisti on täysin kylmä, leikkaa se ohuiksi siivuiksi.
4. Voitele piimälimppuviipaleet ”ulkopuolelta” voilla ja täytä ne juustolla,
hapankaalilla, suolakurkuilla, porolla ja ”venäläisellä kastikkeella”. Paahda
leivät voileipägrillissä, kunnes ne ovat ruskistuneet ja rapeutuneet.
Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.