Reuben-leivät porosta

noin 12 h (leivän kokoaminen 15 min)
4

Reuben on ikoninen leipä, jonka moni mieltää newyorkilaisten delien

ykköstuotteeksi. Suolatulla poron sisäpaistilla täytetty leipä saa kaverikseen

myös mm. hapankaalta ja ”venäläistä kastiketta”.

Ainekset

1 poron sisäpaisti

2 dl karkeaa merisuolaa

0,5 dl sokeria

8 viipaletta piimälimppua tai setsuuria

voita

4 viipaletta suosikkijuustoasi

2 dl hapankaalia

suolakurkkuja

”Venäläinen kastike”

1 dl majoneesia

2 rkl ketsuppia

1 rkl sinappia

Ohje

1. Sekoita merisuola ja sokeri keskenään ja peitä poron paisti seoksella.

Varmista, että seosta on kaikkialla paistin ympärillä. Jätä poro

maustumaan vähintään 8 tunniksi jääkaappiin.

2. Maustumisen jälkeen pyyhi enimmät suola-sokerit pois poron pinnalta ja

ruskista se korkealla keskilämmöllä tilkassa öljyä. Kun poro on kauniin

kullan ruskea, siirrä se 160-asteiseen uuniin ja kypsennä sitä, kunnes sen

sisälämpötila on 54-asteinen. Anna poron jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja

siirrä se sitten jääkaappiin jäähtymään.

3. Kun paisti on täysin kylmä, leikkaa se ohuiksi siivuiksi.

4. Voitele piimälimppuviipaleet ”ulkopuolelta” voilla ja täytä ne juustolla,

hapankaalilla, suolakurkuilla, porolla ja ”venäläisellä kastikkeella”. Paahda

leivät voileipägrillissä, kunnes ne ovat ruskistuneet ja rapeutuneet.

Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä