Osta poronlihaa

Osta poronlihaa

Voit hakea myyjiä kartalta, nimellä tai tuotteen nimellä. Tuotevalikon löydät klikkaamalla vapaasanahaun oikeaa reunaa. Myyjien tiedoista näet, onko kyseessä esimerkiksi myymälä tai verkkokauppa, tai millä alueella myyjä esimerkiksi suoratoimittaa tuotteitaan. Myyjähausta löydät myyjien yhteystiedot, tai voit siirtyä myyjien omista linkeistä heidän palveluihinsa. Mikäli olet yritysasiakas, klikkaa tästä yritysmyynnin hakuun.

Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Suodata pääraaka-aineen mukaan

Etsitään hakutuloksia...
Etsitään hakutuloksia...

  

Poronlihan ostaminen käy myyntikanavien monipuolistuessa koko ajan helpommaksi. Valitsemalla kotimaisen poronlihan, annat tukesi ja kunnioituksesi kokonaiselle elinkeinolle, kulttuuriperinnölle ja ainutlaatuiselle elämäntavalle.

Monet toimijat tarjoavat kokonaisesta tai puolikkaasta porosta koostuvia poropaketteja, jotka sisältävät poron ruhonosia valmiiksi leikattuina ja käsiteltyinä. Niistä saat monipuolisen valikoiman raaka-aineita lukuisiin mielenkiintoisiin ja maistuviin resepteihin!

Haluatko rekisteröityä poronlihan myyjäksi, ota yhteyttä [email protected]

Yleistä

Poronlihan saatavuus on parantunut marketeissa ja esimerkiksi kauppahalleissa sijaitsevissa erikoismyymälöissä ympäri Suomen. Poronlihaa löytyy erilaisina pakasteina, leikkeleinä, rouheina, makkaroina ja muina jalosteina. Tutuimmat tuotteet lienevät poron käristysliha sekä erilaiset kylmäsavutuotteet.

Poronlihaa voi ostaa myös suoraan poronomistajilta pohjoisen lukuisilta pienjalostajilta sekä poronlihaan erikoistuneista lihamyymälöistä. Myös poronlihaa myyvät verkkokaupat yleistyvät porotalouden parissa toimivien yrittäjien ja elinkeinonharjoittajien keskuudessa koko ajan.

Poronlihaa ostettaessa on hyvä tarkistaa, onko myytävä liha vasan vai raavaan eli aikuisen poron lihaa. Vasa kypsyy nopeammin ja on maultaan miedompi. Myytävä poronliha on pääasiassa vasaa. Yleensä myytävä poronliha on pakastettua. Vähärasvaisuuden ja koostumuksen ansiosta poronlihan säilyvyys pakastettuna on erinomainen, se säilyy virheettömänä huomattavasti muita lihatuotteita pidempään. Pakkausmerkinnöistä kannattaa aina tarkistaa lihan alkuperä.

Mikäli lähikaupassasi ei vielä ole poroa tarjolla, pyydä kauppiasta kasvattamaan valikoimaansa ja olemaan yhteydessä pohjoisen poronlihan tuottajiin. Kiitämme avustasi!

Suoramyynti

Suoramyynnillä tarkoitetaan poronlihan tai poron kuivalihan myyntiä suoraan kuluttajalle poronhoitoalueella olevalta alkutuotantopaikalta tai paikasta, jossa poro on teurastettu. Jos asut tai olet vierailulla pohjoisessa, on vierailu ja asiointi porotilalla helppoa.

Samalla pääset näkemään, mistä ostamasi poronliha on peräisin. Paikallisten suoramyyjien yhteystietoja voit etsiä esimerkiksi verkkohauilla tai paikallisista matkailulehdistä sekä tiedustella paikallisilta poroisänniltä, joiden yhteystiedot löytyvät Paliskuntain yhdistyksen verkkosivuilta.

Hyväksytyt elintarvikehuoneistot

Elintarvikehuoneistolla tarkoitetaan huoneistoa tai niiden osaa, jossa myytäväksi tarkoitettuja elintarvikkeita valmistetaan, säilytetään, kuljetetaan, pidetään kaupan, tarjoillaan tai muutoin käsitellään. Elintarvikehuoneistolla ei kuitenkaan tarkoiteta alkutuotantopaikkaa. Laitoksen hyväksymisen edellytyksenä on, että laitos on elintarvikelainsäädännössä säädettyjen vaatimusten mukainen.

Lihamyymälät 

Muutamilla paikkakunnilla löytyy myös poronlihan myyntiin erikoistuneita erikoismyymälöitä. Nämä myymälät sijaitsevat useimmiten kaupunkien kauppahalleissa tai jalostamoiden yhteydessä.