Metsästäjänleivät porosta

Alkuruoat
35 min
2 annosta

Poron ulkofilee soveltuu upeasti myös uppopaistettavaksi, jonka jälkeen rapea kuorrute kätkee sisäänsä mehevän ja maukkaan poropommin. Kermainen sinappi-sienikastike kruunaa paahdettujen leipien päälle kasatun syysherkun.

Ainekset 

Poro

160-200 g poron ulkofileetä

suolaa

1 dl vehnäjauhoa

1 kananmuna

1,5 dl panko-leivänmuruja

4 dl rypsi-, rapsi- tai auringonkukkaöljyä

Kastike

100 g herkku- tai mitä tahansa muita sieniä, paloiteltuina

suolaa

1 salottisipuli, hienonnettuna 

2 dl kuohukermaa

2 rkl kokojyväsinappia

2 rkl hapankaalta (valinnainen)

mustapippuria

Lisäksi

suosikkileipääsi, viipaloituna ja paahdettuna

pari rkl levittyvää vuohen- tai tuorejuustoa

viinisuolaheinää

Ohje

  1. Leikkaa porofilee noin 5-7 cm levyisiksi pihveiksi. Siirrä pihvit kahden leivinpaperiarkin väliin ja hakkaa ne ohueksi joko lihanuijalla, kaulimella tai vaikka painavan kattilan pohjalla. Mausta pihvit suolalla ja jätä huoneenlämpöön. 
  • Kuumenna kattila korkealla lämmöllä ja lisää sitten sienet kattilaan yhdessä suolaripauksen kanssa. Ruskista sieniä välillä käännellen noin 5 min tai kunnes suurin osa niiden kosteudesta on poistunut ja ne ovat kutistuneet huomattavasti. 
  • Kun sienet ovat ruskistuneet, laske lämpö keskitasolle ja lisää hienonnettu sipuli joukkoon ja jatka kypsennystä noin 2 min. Lisää sitten kerma, sinappi sekä hapankaali ja hauduta kastiketta keskilämmöllä noin 6-8 min ajan. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.
  • Kuumenna rypsiöljy paistinpannussa tai valurautapadassa. Tee itsellesi panerointijärjestelmä: tarvitset kolme laakeaa kulhoa, joissa yhdessä on vehnäjauhot, toisessa vatkattu kananmuna ja kolmannessa panko-leivänmurut. Siirrä poropihvit ensin vehnäjauhoihin ja pyörittele niitä huolellisesti jauhoissa. Ravistele ylimääräinen jauho pois ja siirrä pihvit kananmunaan. Pyörittele jälleen huolellisesti. Siirrä pihvit lopuksi panko-leivänmuruihin. Painele leivänmuruja pihvin pintaan. Siirrä sitten pihvit noin 175-asteiseen öljyyn ja paista niitä yhteensä noin 6-8 min kääntäen puolivälissä. 
  • Kun pihvit ovat paistuneet kullanruskeiksi ja rapeiksi, siirrä ne ritilälle lepäämään pariksi minuutiksi. Mausta ne välittömästi suolalla.
  • Kokoa leivät levittämällä tuorejuustoa paahdetun leivän päälle ja latomalla rapeat poropihvit leiville. Viimeistele leipäset sienikastikkeella ja viinisuolaheinällä!

Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä