Pehmoiset rieskat täytetään savuporotuorejuustolla, tuoksuvalla basilikalla, suolakurkulla ja murealla poron paistilla. Loistava tarjottava kesän juhliin!
Ainekset
poron paahtopaisti (noin 1 kg)
rypsiöljyä
suolaa
200 g savuporotuorejuustoa
1 ruukku basilikaa
suolakurkkuja
hammastikkuja sulkemiseen
Ohje
1. Ota poronpaisti huoneenlämpöön vähintään 30 min ennen sen kypsentämistä.
2. Kuumenna paistinpannu erittäin kuumaksi. Voitele paisti kauttaaltaan öljyllä ja mausta se suolalla. Ruskista paisti kauttaaltaan. Kun paisti on ruskistunut, siirrä se 140-asteiseen uuniin, kunnes sen sisälämpötila on 52- 58-asteinen riippuen siitä, minkälaisesta kypsyydestä pidät. Tässä kestää 35-60 minuuttia paistin koosta riippuen.
3. Kun paisti on sopivan kypsä, siirrä se lautaselle jäähtymään, kunnes se on huoneenlämpöinen. Siirrä se sitten jääkaappiin jäähtymään noin 1,5 tunniksi tai kunnes se on viileä.
4. Kun paisti on jäähtynyt, leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Voitele rieskat savuporotuorejuustolla ja asettele basilikan lehtiä tuorejuuston päälle. Laita seuraavaksi poroviipaleita ja suolakurkkuja rieskan sisään ja rullaa se tiukaksi rullaksi. Sulje rullat hammastikuilla ja laita tarjolle!
Reseptin on tuottanut TasteryFoods Lapin liiton rahoittamassa Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.