Ainekset
600 g maa-artisokan mukuloita
200 g savuporoa
1 l vettä tai laihaa porolientä
1 dl kermaa
1 rkl persiljaa
hieman suolaa
1/2 tl jauhettua valkopippuria
tuoretta persiljaa
Ohje
Pese artisokat juuriharjalla ja keitä ne kypsiksi vedessä. Keittoaika on suurin piirtein sama kuin perunoilla. Anna maa-artisokkien jäähtyä ja kuori ne veitsellä rapsuttamalla. Paksu kuori irtoaa helposti, kun oppii oikean tekniikan. Kiehauta kypsät maa-artisokat miedossa lihaliemessä tai vedessä. Soseuta tehosekoittimella. Lisää pieneksi suikaloitu savuporo, kerma ja mausteet. Tarkista maku ja lisää tarjolle vietäessä pinnalle hieman tuoretta persiljasilppua.
Tämä mieto ja pehmeä sosekeitto sopii mainiosti juhla-aterian aluksi tai talvisen päivän lämmikkeeksi.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.