Poroa, endiiviä & sinihomejuustoa

20 min.
4 annosta

Kesän juhlien ehdoton puheenaihe on porolla täytetyt endiiviveneet, jonka
osaset valmistuvat nopeasti ja vieläpä näppärästi tarjoilua edeltävänä päivänä!
Kokeile halutessasi sinihomejuuston tilalla muuta suosikkijuustoasi!

Ainekset
noin 250 g poron ulkofileetä
rypsiöljyä
suolaa
nokare voita
sormisuolaa
2 endiiviä
100 g savuporotuorejuustoa
50 g sinihomejuustoa
lehtipersiljaa

Ohje

  1. Ota poron filee huoneenlämpöön vähintään 30 min ennen sen
    kypsennystä. Valele poron filee kauttaaltaan rypsiöljyllä ja mausta se
    suolalla. Ruskista filee kauttaaltaan korkealla lämmöllä, kunnes se on
    ruskistunut kauttaaltaan ja sopiva kypsyydeltään. Tämä kestää noin 6-8
    minuuttia. Lisää paiston loppuvaiheessa voinokare pannulle ja valele
    voisulaa fileen pinnoille. Anna fileen levätä vähintään 5 min ennen sen
    leikkaamista.
  2. Leikkaa endiiveistä noin 2 cm niiden kannasta pois. Erottele endiivien
    lehdet toisistaan ja voitele ne sitten savuporotuorejuustolla.
  3. Leikkaa poro ohuiksi viipaleiksi ja mausta ne sormisuolalla. Asettele
    poropalat endiivien sisään ja viimeistele annos sinihomejuustolla ja
    lehtipersiljalla.

Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Lapin liitto

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä