Kesän juhlien ehdoton puheenaihe on porolla täytetyt endiiviveneet, jonka
osaset valmistuvat nopeasti ja vieläpä näppärästi tarjoilua edeltävänä päivänä!
Kokeile halutessasi sinihomejuuston tilalla muuta suosikkijuustoasi!
Ainekset
noin 250 g poron ulkofileetä
rypsiöljyä
suolaa
nokare voita
sormisuolaa
2 endiiviä
100 g savuporotuorejuustoa
50 g sinihomejuustoa
lehtipersiljaa
Ohje
- Ota poron filee huoneenlämpöön vähintään 30 min ennen sen
kypsennystä. Valele poron filee kauttaaltaan rypsiöljyllä ja mausta se
suolalla. Ruskista filee kauttaaltaan korkealla lämmöllä, kunnes se on
ruskistunut kauttaaltaan ja sopiva kypsyydeltään. Tämä kestää noin 6-8
minuuttia. Lisää paiston loppuvaiheessa voinokare pannulle ja valele
voisulaa fileen pinnoille. Anna fileen levätä vähintään 5 min ennen sen
leikkaamista. - Leikkaa endiiveistä noin 2 cm niiden kannasta pois. Erottele endiivien
lehdet toisistaan ja voitele ne sitten savuporotuorejuustolla. - Leikkaa poro ohuiksi viipaleiksi ja mausta ne sormisuolalla. Asettele
poropalat endiivien sisään ja viimeistele annos sinihomejuustolla ja
lehtipersiljalla.
Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.