Poro-kaalikääryleet

40 min
4 annosta

Poron jauhelihalla, ohralla ja muilla herkullisilla mauilla täytetyt kaalikääryleet paahdetaan kevyesti, jotta kaalin raikas väri ja maku säilyvät ennallaan. 

Ainekset 

1,5 dl ohrasuurimoita

rypsiöljyä

250 g poron jauhelihaa

1 punasipuli, hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

1 savoijinkaali

1 rkl savupaprikajauhetta

3 rkl voita

1 kananmuna

kourallinen tuoretta oreganoa, hienonnettuna

suolaa

mustapippuria

Tarjoiluun

suosikkikastikettasi, esim. punaviinikastiketta

Ohje 

  1. Keitä ohrasuurimoita suolatussa kiehuvassa vedessä noin 8 min tai kunnes ne ovat kypsiä. Siivilöi kypsät suurimot ja siirrä ne kulhoon yhdessä rypsiöljylorauksen kanssa ja sekoita.
  2. Paista sitten poron jauheliha. Kuumenna paistinpannu korkealla lämmöllä ja lisää hieman rypsiöljyä. Ruskista jauheliha kauttaaltaan ja murustele sitä paiston aikana paistolastalla. Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla. Siirrä ruskistunut liha ohran sekaan kulhoon. 
  3. Paista sitten sipulia ja valkosipulia samalla pannulla noin 3-5 min tai kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Siirrä nekin samaan kulhoon lihan ja ohran kanssa. Mausta seos savupaprikajauheella, suolalla, mustapippurilla ja voilla. Anna seoksen jäähtyä vähintään 5 min ja lisää sitten joukkoon myös kananmuna ja hienonnettu oregano ja sekoita. 
  4. Poista savoijinkaalin uloimmat lehdet. Poista lehdet varovasti kaalista, jotteivat ne repeä. Jatka yksittäisten lehtien irrottamista, kunnes kasassa on noin 8 kokonaista isoa lehteä. Keitä lehtiä kiehuvassa suolatussa vedessä noin 30 sekuntia, kunnes ne ovat pehmenneet. Siirrä ne sitten välittömästi jääkylmään veteen. Kun lehdet ovat jäähtyneet, kuivaa ne keittiöpyyhkeiden välissä. 
  5. Täytä kääryleet seuraavaksi. Jos kaalinlehdissä on paksu keskiruoti, leikkaa sen paksuimmat pari senttiä pois veitsellä. Lisää noin 3 rkl lihatäytettä lehtien keskelle ja rullaa ne tiukaksi rullaksi. Varmista, että käärit lehdet tiiviiksi joka kulmasta, jottei täyte valu pois.  
  6. Lämmitä uuni 150-asteiseksi. Voitele kaalikääryleet rypsiöljyllä ja kypsennä uunissa noin 5 min tai kunnes ne ovat kuumia. Voit sitten halutessasi paahtaa niiden pinnat kaasupolttimella tai tulikuuman uunin grillivastusten alla. 
  7. Tarjoile kaalikääryleet esim. punaviinikastikkeen kanssa! 

Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä