Porotytön ruukku

60 min
4 annosta
Pororeseptit.fi

Ainekset

Ruukun vuoraus
1,2 litraa vaaleita leipäkuutioita (tuoretta leipää)
3 munaa
1 dl vettä tai kermaa
1 tl yrttisuolaa
1 tl timjamia

Täyte
150 g savupororouhetta
100-200 g sieniä kuutioituna
2 rkl rasvaa
2 dl purjosilppua
2 dl paprikaa kuutioituna
1/2 tl mustapippuria rouheena
2 kpl valkosipulinkynttä pilkottuna
1 tlk ranskankermaa
1 muna
3 rkl ruohosipulia silputtuna

Ohje

Kuutioi vaalea leipä kuorineen. Sekoita muna, kerma ja mausteet ja yhdistä ne leipäkuutioihin. Anna vetäytyä, vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella. Kuivaa sienet pannulla, lisää rasva, purjosilppu, paprikakuutiot sekä valkosipuli. Mausta seos pippurilla ja hauduta hetki. Vuoraa voideltu uunivuoka tai pienet annosvuoat leipäseoksella. Levitä pohjalle savupororouhe ja päälle sieni-kasvisseos. Sekoita muna, ranskankerma ja ruohosipuli. Lusikoi seos paistoksen pinnalle. Paista kauniin ruskeaksi 175 asteessa puolisen tuntia.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä