talvi

Reseptit
Metsästäjänleivät porosta

Metsästäjänleivät porosta

Poron ulkofilee soveltuu upeasti myös uppopaistettavaksi, jonka jälkeen rapea kuorrute kätkee sisäänsä mehevän ja maukkaan poropommin. Kermainen sinappi-sienikastike kruunaa paahdettujen...

Poro-kaalikääryleet

Poro-kaalikääryleet

Poron jauhelihalla, ohralla ja muilla herkullisilla mauilla täytetyt kaalikääryleet paahdetaan kevyesti, jotta kaalin raikas väri ja maku säilyvät ennallaan.  Ainekset ...

Porocarpaccio

Porocarpaccio

Ohueksi viipaloitu poron sisäfilee on mainio alkupala, jossa maistuu poron ominaismaun lisäksi suolakurkku, piparjuuri ja tilli. Tämä carpaccio kannattaa tarjoilla...

Porochetta eli täytetty pororulla

Porochetta eli täytetty pororulla

Tämä makuja pursuavalla makkaratäytteellä täytetty pororulla on saanut inspiraatiota italialaisesta porchettasta. Voit käyttää täyttämiseen mitä tahansa lempiraakamakkaraasi ja -mausteitasi. Tämä...

Burgundin pata porosta

Burgundin pata porosta

Punaviinin ja lihaliemen maustama klassikkopata tehdään nyt poron etuselästä, jossa on hurmaavan makunsa lisäksi mainio koostumus. Kokeile rohkeasti omia suosikkivihanneksiasi...

Valkosipuliset porolihapullat ja kermakastike

Valkosipuliset porolihapullat ja kermakastike

Maukkaiden ja mureiden porolihapullien niksi on oikeassa määrässä leivänmuruja. Lihapullat saavat makua tuoreen valkosipulin lisäksi paahteisesta valkosipulijauheesta! Kynsilaukan ystävä lisää...

Poro-olutpata

Poro-olutpata

Oluen miellyttävä katkeruus yhdessä lihaliemen ja poron täyteläiseen makuun luovat talvikauden mieleenpainuvimman pataruoan. Kotimaiset juurekset, kuten palsternakka, porkkana ja maa-artisokka...

Poro-sipulikeitto

Poro-sipulikeitto

500 g poron paahtopaistia, kuutioituna 80 g voita 800 g keltasipuleita, ohueksi viipaloituna 2 valkosipulinkynttä, ohueksi viipaloituna 2 rkl vehnäjauhoa...