Ainekset
4 poron sisäfileetä (á 160 g)
1 rkl voita
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria jauhettuna
kalastajalankaa tai cocktailtikkuja
savustusrouhetta
Ohje
Puhdista fileet kalvoista, kääri ne kiepille ja sido kalastajalangalla tai kiinnitä cocktailtikuilla. Näin muoto säilyy koko valmistuksen ajan. Ruskista fileerullat pannussa voissa ja mausta. Laita savulaatikkoon ohut kerros lastuja ja fileerullat ritilälle. Peitä savustuslaatikko ensin vedellä kastellulla leivinpaperilla ja sitten kannella. Savusta fileet hyvässä lämmössä 8-10min. Jätä ne sisältä vähän punertavaksi, silloin ne ovat mehukkaimmillaan. Poista terävällä veitsellä langat tai irrota tikut sormin. Tarjoa lisäkkeenä korvasienikastiketta, perunoita ja kasviksia. Voit kokeilla myös valmistamista savustuspussissa uunissa.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.