Ainekset
1 kg poronpotkakiekkoja
2 sipulia
3 rkl voita
vehnäjauhoja jauhottamiseen
10 mustapippuria
2 tl suolaa
1 dl punaviiniä tai kermaa
1 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen
Ohje
Leikkaa sipulit renkaiksi ja hauduta niitä voissa vaaleanruskeiksi. Siirrä sipulirenkaat pataan. Jauhota poronpotkakiekot ja ruskista ne molemmin puolin kuumassa pannussa. Siirrä potkat pataan. Lisää kuumaa vettä tai lihalientä niin, että potkat juuri peittyvät. Hauduta pataa uunissa 125ºC noin 2 tuntia. Tai voit hauduttaa miedolla lämmöllä levyllä. Saosta haudutusliemi mielesi mukaan ( 1rkl vehnäjauhoja/ 1 dl punaviiniä tai kermaa).
Tarjoa lisukkeena esimerkiksi keitettyä perunaa ja porkkanaa sekä salaattia.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.