Ainekset
600 g luutonta poronlapaa
2 sipulia
100 g suolasiikaa tai sillifileetä
3,5 dl porolientä
1,5 dl vettä
1 valkosipulinkynsi
1 tl kokonaisia viherpippureita murskattuna
Ohje
Paloittele lapa kappaleiksi ja ruskista sipulin kanssa uunivuoassa 200ºC uunissa n. 40 minuuttia. Jauha lihat ja sipuli myllyssä, samoin liotetut siika- tai sillifileet. Laita seos kattilaan, lisää poroliemi, vesi ja mausteet. Keitä n. 10 minuuttia. Pane worschmack voideltuun uunivuokaan ja paista 220ºC uunissa n. 20-30 minuuttia.
Tarjoa lisäkkeenä keitettyjä perunoita tai uunissa karkeassa suolassa kypsennettyjä puikulaperunoita, puolukkasurvosta, maustekurkkua, säilykepunajuurta ja ranskankermaa.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.