Porotäytteiset perunaletut

Alkuruoat
45 min
6 annosta
Pororeseptit.fi

Tämä iltapalaksi tai yölliseksi pikkulämpimäksi sopiva ohje hyödyntää aiemmin valmistettua poronkäristystä ja pottumuusia. Toki nämä voi valmistaa varta vasten tähän tarkoitukseen.

Ainekset

5 dl perunamuusia
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl maitoa tai kermaa
1/2 tl meiramia
300 g kypsää poronkäristystä
1 dl juustoraastetta

Ohje

Sekoita perunamuusi, vehnäjauhot ja muna tasaiseksi lettutaikinaksi, lisää maitoa tai kermaa, jotta taikina on tarpeeksi juoksevaa. Jos haluat letuista erityisen maistuvia, muserra meirami taikinan joukkoon. Paista taikinasta tavallisia lettuja. Laita letun päälle lusikallinen poronkäristystä ja taittele wrapiksi tai krepiksi. Asettele nyytit leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele päälle juustoraastetta. Kuumenna lettupaketteja 225 ºC asteisessa uunissa n. 10 minuuttia, eli kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. Tuore porkkanaraaste ja puolukkahillo maistuu lisänä ja hieman keventää tätä tuhtia yöpalaa.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä