Burgundin pata porosta

3 h
5-6

Punaviinin ja lihaliemen maustama klassikkopata tehdään nyt poron etuselästä, jossa on hurmaavan makunsa lisäksi mainio koostumus. Kokeile rohkeasti omia suosikkivihanneksiasi ja -juureksiasi tässä pataherkussa!

Ainekset 

800 g poron etuselkää, kuutioituna

2 keltasipulia, viipaloituna

3 rkl vehnäjauhoa

3 rkl voita

5 dl kuivaa punaviiniä

1 l lihalientä

1 timjaminoksa

2 laakerinlehteä

2-3 porkkanaa, paloiteltuna

suolaa 

mustapippuria

Tarjoiluun

höyrytettyjä puikulaperunoita

lehtipersiljaa

Ohje 

  1. Kuumenna uuni 160-asteiseksi. Kuumenna sitten valurautapata korkealla lämmöllä ja lisää loraus rypsiöljyä. Mausta poropalat kauttaaltaan suolalla ja ruskista niitä, kunnes ne ovat tumman ruskeita. Joudut tekemään ruskistamisen parissa erässä, jottei padassa ole kerralla liikaa lihaa. Siirrä ruskistuneet poropalat sivuun.
  2. Laske sitten lämpö keskitasolle ja lisää pataan nokare voita yhdessä sipulien kanssa. Kypsennä sipuleita noin 3 min tai kunnes ne ovat hieman läpikuultavia. 
  3. Lisää seuraavaksi loput voista ja vehnäjauho ja jatka kypsennystä noin 2 min tai kunnes jauho on hyvin kevyesti ruskistunut. 
  4. Lisää sitten punaviini, nosta lämpö korkealle, kunnes viini kiehahtaa ja laske sitten takaisin korkealle keskitasolle. Haihduta punaviiniä noin 5 min ja lisää sitten lihaliemi ja ruskistuneet poropalat. Lisää myös timjami, laakerinlehdet ja ripaus suolaa ja mustapippuria. Peitä pata kannella niin, että se jää hieman raolleen. Siirrä pata uuniin kypsymään noin 2,5-3 tunniksi tai kunnes poro on mureaa ja liemi paksuuntunut. 
  5. Tarjoile poropata höyrytettyjen puikulaperunoiden ja lehtipersiljan kanssa!

Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä