Porosushi

12 h + 1 h
2 annosta

Poron sisäfilee on kenties kaikkien lihojen kuningas. Sen mureus ja maku ovat

muihin verrattuna omalla tasollaan. Soijassa marinoidusta poron sisäfileestä saa

ohueksi viipaloituna mitä parhaimman sushin päällisen.

Ainekset

2 poron sisäfileetä

2 dl soijaa

2 dl riisiä

3 dl vettä

0,5 dl sushietikkaa

Tarjoiluun

soijaa

wasabia

sushi-inkivääriä

seesaminsiemeniä

Ohje

1. Laita poron fileet yhdessä soijan kanssa pussiin ja marinoi niitä

jääkaapissa noin 12 h. Ei haittaa, vaikka marinoisit pidempääkin.

2. Kun poroa on marinoitu vähintään 12 h, keitä riisi. Laita riisi kattilaan ja

täytä kattila vedellä. Hiero riisiä kevyesti ja kaada vesi varovasti pois. Toista

riisin pesemistä niin pitkään, kunnes riisin seasta valuva vesi on kirkasta.

Mittaa oikea määrä vettä riisin sekaan ja jätä riisi odottamaan veteen noin

15 minuutiksi.

3. Kuumenna uuni 210-asteiseksi (kiertoilma). Peitä kattila kannella ja

kypsennä riisiä 21 minuuttia.

4. Poista sitten kattila uunista ja jätä riisi kannen alle vielä 10 minuutiksi.

5. 10 minuutin kuluttua avaa kansi ja pöyhi riisiä lastalla. Lisää sushietikka

parissa erässä riisin sekaan ja sekoita. Anna riisin jäähtyä

huoneenlämpöiseksi.

6. Kun riisi on huoneenlämpöistä, leikkaa poro ohuiksi siivuiksi.

7. Kostuta kätesi vedellä ja muotoile riisistä soikeita noin 6 cm pitkiä paloja.

Asettele poroviipaleet riisipalojen päälle ja tarjoile lisukkeiden kanssa!

Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä