Poron sisäfilee on kenties kaikkien lihojen kuningas. Sen mureus ja maku ovat
muihin verrattuna omalla tasollaan. Soijassa marinoidusta poron sisäfileestä saa
ohueksi viipaloituna mitä parhaimman sushin päällisen.
Ainekset
2 poron sisäfileetä
2 dl soijaa
2 dl riisiä
3 dl vettä
0,5 dl sushietikkaa
Tarjoiluun
soijaa
wasabia
sushi-inkivääriä
seesaminsiemeniä
Ohje
1. Laita poron fileet yhdessä soijan kanssa pussiin ja marinoi niitä
jääkaapissa noin 12 h. Ei haittaa, vaikka marinoisit pidempääkin.
2. Kun poroa on marinoitu vähintään 12 h, keitä riisi. Laita riisi kattilaan ja
täytä kattila vedellä. Hiero riisiä kevyesti ja kaada vesi varovasti pois. Toista
riisin pesemistä niin pitkään, kunnes riisin seasta valuva vesi on kirkasta.
Mittaa oikea määrä vettä riisin sekaan ja jätä riisi odottamaan veteen noin
15 minuutiksi.
3. Kuumenna uuni 210-asteiseksi (kiertoilma). Peitä kattila kannella ja
kypsennä riisiä 21 minuuttia.
4. Poista sitten kattila uunista ja jätä riisi kannen alle vielä 10 minuutiksi.
5. 10 minuutin kuluttua avaa kansi ja pöyhi riisiä lastalla. Lisää sushietikka
parissa erässä riisin sekaan ja sekoita. Anna riisin jäähtyä
huoneenlämpöiseksi.
6. Kun riisi on huoneenlämpöistä, leikkaa poro ohuiksi siivuiksi.
7. Kostuta kätesi vedellä ja muotoile riisistä soikeita noin 6 cm pitkiä paloja.
Asettele poroviipaleet riisipalojen päälle ja tarjoile lisukkeiden kanssa!
Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa
Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.