Umpisuolattu poronpaisti

Pääruoat
15 min + 2-3 vrk
-

Ainekset

2 kg luutonta poronpaistia
reilusti karkeaa merisuolaa

Ohje

Tähän reseptiin tarvitset astian, jossa on reiällinen välipohja. Jos pohjan reiät ovat niin suuria, niin että suola tippuu läpi, laita pohjan päälle talouspaperilevy. Oleellista on, että valuva lihasneste pääsee välipohjan läpi.

Laita välipohjan päälle reilu kerros karkeaa suolaa. Aseta luuton paisti suolan päälle ja peitä paisti kauttaaltaan suolalla. Anna suolautua jääkaapissa 2-3 vuorokautta palan koosta ja muodosta riippuen. Ota pois suolasta ja pyyhi loput irtosuolat pinnasta. Leikkaa ohuita viipaleita leikkeeksi. Tarjoa erilaisten lisukkeiden kera.

VINKKI 1: Vaikka paisti on suolattu, se ei säily jääkaapissa loputtomiin. Säilytä siis ylimääräiset palat pakasteessa ja ota ne sieltä tarpeen tullen sulamaan. Parhaiten paistista saa ohuen ohuita viipaleita, kun sitä leikkaa hieman kohmeisena terävällä veitsellä.

VINKKI 2: Paistin voi leikata osiin jo ennen suolaamista kalvoja pitkin. Tällöin suolattavat palat ovat pienempiä ja suolautumisajaksi riittää 1-1,5 vrk.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä