Poronfilettä ja luonnonsieniä padassa

1 h+sienien liotus
4 annosta
Pororeseptit.fi

Ainekset

500 g poronfileetä
100 g poron kuuta tai muuta rasvaa
300 g suolasieniä
2 sipulia
1 dl vettä tai porolientä
1 dl punaviiniä
5 katajanmarjaa
1 rkl rosé- tai viherpippuria
1/2 laakerinlehti
1/2 tl rosmariinia
1 dl kermaa
1/2 rkl vehnäjauhoja

Ohje

Liota suolasieniä väljässä vedessä yön yli tai poista liika suola ryöppäämällä. Valuta sienet hyvin. Kuumenna padassa puolet rasvasta ja hauduta lohkotut sipulit hiljaisella lämmöllä. Lisää valutetut sienet suurina palasina pataan ja anna hautua edelleen miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen. Kun neste on haihtunut, lisää pataan mausteet, lihaliemi ja punaviini. Jätä hautumaan. Puhdista fileestä kalvot ja leikkele se noin 1 cm:n viipaleiksi. Ruskista kuumalla pannulla rasvassa käännellen pari minuuttia. Lisää ruskistetut fileet pataan ja lisää vielä kerma, johon olet sekoittanut vehnäjauhot. Anna kiehahtaa ja tarkista maku. Tarvittaessa lisää suolaa. Filee on parhaimmillaan hieman punertavana sisältä, joten älä kypsennä lihoja liikaa. Lisukkeeksi tarjoa pottuvoita ja vaikkapa karpalohyytelöä.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä