Porovoileipäkakku

60 min+yön yli
20 annosta
Pororeseptit.fi

Ainekset

24 isoa vaaleaa paahtoleipää
1,5 dl maitoa tai laimeaa sitruunamehua

Täyte
800 g yrtti-pippuri- tai valkosipulituorejuustoa (200g purkkeja)
1/2 dl sinappia
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl mustapippurirouhetta
200 g kylmäsavuporoa
1 keltainen paprika
1 dl hienonnettua persiljaa

Koristelu
persiljaa
100 g savuporoa
hillosipuleita
säilykemandariinia

Ohje

Valmista täyte. Yhdistä tuorejuustoon muut ainekset hienonnettuna. Jos täyte tuntuu liian paksulta, sekoita joukkoon sopiva määrä maitoa, kevytkermaa tai maustamatonta jogurttia. Valitse voileipäkakulle sopiva tarjoiluvati tai tarjotin. Aseta sille halutessasi kakkupaperi. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Lado vadille kuusi viipaletta, kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Suojaa tarjoiluvati voipaperisuikaleilla kakun valmistamisen ajaksi. Kostuta leipäviipaleet. Levitä 1/4 täytteestä leipäkerroksen päälle. Lisää seuraava leipäkerros, kostuta ja levitä sille 1/3 täytteestä. Tee loppuun kerrokset, jätä päälle levitettävä täyte seuraavaa päivää varten. Peitä kakku kelmulla ja alumiinifoliolla, ettei se kuivu. Nosta päälle kevyt paino, esim. muovinen leikkuulauta. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Levitä loppu täyte kakun päälle ja reunoille ja koristele.

Poronlihakakun koristelu:
Koristele kakun reunat hienonnetulla persiljalla, asettele kakun reunoille kylmäsavupororullat ja valutetut mandariinilohkot. Hienonna hillosipulit karkeasti veitsellä ja levitä kakun keskelle. Koristele persiljalla.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä