Ainekset
600 g poronpaistia tai lapaa
170 g amerikanpekonia
80 g sinihomejuustoa
mustapippuria
suolaa
5 dl vettä
3 rkl riistafondia
maizenaa
1 dl kermaa
rosepippuria
Ohje
Leikkaa lihasta n. 1 cm:n paksuisia viipaleita. Nuiji lihat ohuemmaksi. Ripottele mustapippuria ja suolaa lihan pinnalle. Lisää pekoniviipale ja juusto. Kääri lihaviipaleet täytteineen rullalle ja kiinnitä rullat cocktailtikulla. Ruskista kääryleet kuumalla pannulla ja siirrä sivuun. Laita vesi sekä riistafondi kattilaan ja kiehauta. Lisää lihakääryleet kattilaan ja hauduta n. 15 minuuttia. Nosta kääryleet kattilasta ja valmista kastike lisäämällä liemeen kerma ja rosépippuri. Suurusta kastike maizenalla. Poista tikut kääryleistä ennen tarjoilua.
Tarjotaan keitettyjen perunoiden, lämpimän kasvislisäkkeen ja karpalohyytelön kera.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.