Porolla täytetyt tomaatit

45 min.
4 annosta

Rapeaksi ja tummaksi paistettu poron jauheliha, uunissa sulavat mozzarellapalaset ja raikas tomaatti muodostavat yhdessä arkiruokien kuninkuusluokassa kilpailevan herkun!

4 annosta
45 min

250 g poron jauhelihaa
1 punasipuli, hienonnettuna
1 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
kourallinen hienonnettua ruohosipulia
1 mozzarella, paloiteltuna
mustapippuria
suolaa

8 isoa tomaatti
suolaa

Ohje

  1. Kuumenna paistinpannu korkealla lämmöllä. Lisää loraus öljyä ja sitten poron jauheliha. Mausta suolalla ja pilko se pieneksi muruksi. Kun jauheliha on hieman ruskistunut, lisää sipuli ja valkosipuli ja jatka paistamista noin 3-4 min tai kunnes vihannekset ovat pehmenneet. Siirrä täyte kulhoon jäähtymään noin 10 minuutiksi.
  2. Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Leikkaa tomaattien ”hatut” pois. Jos tomaatit eivät pysy tasaisesti pystyssä̈, tasaa myös niiden pohjat. Koverra tomaatit tyhjiksi kupeiksi veitsen ja lusikan avulla. Hienonna poistettu tomaattien keskusta ja lisää täytteen joukkoon. Suolaa tyhjät tomaattikupit ja käännä ylösalaisin. Näin ylimääräinen neste valuu pois.
  3. Kuivaa tomaattikupit talouspaperilla ja täytä ne. Paista uunissa 15 min.
  4. Viimeistele tomaattikupit hienonnetulla ruohosipulilla.

Reseptin on tuottanut Tastery/Jaakko Impiö Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Lapin liitto

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä