Ainekset
1 kg poron kaulakiekkoja
1 1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/2 dl ohrajauhoja
4 rkl voita
8 dl vettä tai porolientä
2 sipulia
2 porkkana
10 keskikokoista perunaa
10 kokonaista maustepippuria
1 laakerinlehti
Ohje
Mausta kaulakiekot suolalla ja valkopippurilla, kääntele jauhoissa ja ruskista pannussa. Siirrä kiekot pataan tai kattilaan, lisää paistoliemi, pippurit, laakerinlehti ja poroliemi tai vesi. Hauduta liedellä kannen alla n. 45 min. Lisää viipaloidut porkkanat sekä hienonnetut sipulit ja hauduta lähes kypsäksi. Lado kuoritut kokonaiset perunat padan reunoille ja hauduta ruoka kypsäksi. Tarkista maku. Tarjoa lisäkkeinä keitettyjä tai tuoreita kasviksia ja puolukkasurvosta.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.