Oluen miellyttävä katkeruus yhdessä lihaliemen ja poron täyteläiseen makuun luovat talvikauden mieleenpainuvimman pataruoan. Kotimaiset juurekset, kuten palsternakka, porkkana ja maa-artisokka tuovat pataan ihanaa monipuolisuutta. Kun kaipaat talvi-iltaasi mausteisuutta, lisää kanelia ja halutessasi esim. neilikoita tai tähtianista!
Ainekset
50 g voita
2 keltasipulia, paloiteltuna
3 valkosipulinkynttä, kuorineen kevyesti murskattuna
1 kanelitanko
1 rosmariininoksa
3 rkl vehnäjauhoa
0,5 l stout-olutta
0,5 l lager-olutta
0,5 l liha- tai kanalientä
600 g poron paistikäristystä
2 porkkanaa
1 palsternakka
300 g maa-artisokkia
suolaa
mustapippuria
Tarjoiluun
puikulaperunamuusia
thaibasilikaa
- Kuumenna valurautapata korkealla keskilämmöllä ja lisää voi. Paista sipuleita ja valkosipuleita noin 5 min tai kunnes ne ovat hieman läpikuultavia.
- Lisää kanelitanko, rosmariininoksa ja vehnäjauho ja jatka kypsennystä noin 3 min. Lisää sitten oluet, sekoita huolella ja nosta lämpö korkealle kunnes seos kiehahtaa. Käännä lämpö sitten takaisin korkealle keskilämmölle ja haihduta olutta hiljalleen noin 20 min.
- Kuori sillä välin juurekset ja paloittele ne suupaloiksi.
- Ruskista sitten poronkäristysliha kuumalla pannulla pienessä määrässä voita. Kun liha on ruskistunut, lisää se pataan yhdessä lihaliemen ja juuresten kanssa. Hauduta pataa noin 40 min tai kunnes liha on sopivan mureaa ja liemi on mukavan paksua.
- Tarjoile pata perunamuusin ja thaibasilikan kanssa!
Reseptin on tuottanut TasteryFoods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.