Poro-olutpata

1,5 h
5-6

Oluen miellyttävä katkeruus yhdessä lihaliemen ja poron täyteläiseen makuun luovat talvikauden mieleenpainuvimman pataruoan. Kotimaiset juurekset, kuten palsternakka, porkkana ja maa-artisokka tuovat pataan ihanaa monipuolisuutta. Kun kaipaat talvi-iltaasi mausteisuutta, lisää kanelia ja halutessasi esim. neilikoita tai tähtianista!

Ainekset 

50 g voita

2 keltasipulia, paloiteltuna

3 valkosipulinkynttä, kuorineen kevyesti murskattuna

1 kanelitanko

1 rosmariininoksa

3 rkl vehnäjauhoa

0,5 l stout-olutta

0,5 l lager-olutta

0,5 l liha- tai kanalientä

600 g poron paistikäristystä

2 porkkanaa

1 palsternakka

300 g maa-artisokkia

suolaa

mustapippuria

Tarjoiluun

puikulaperunamuusia

thaibasilikaa

  1. Kuumenna valurautapata korkealla keskilämmöllä ja lisää voi. Paista sipuleita ja valkosipuleita noin 5 min tai kunnes ne ovat hieman läpikuultavia.
  2. Lisää kanelitanko, rosmariininoksa ja vehnäjauho ja jatka kypsennystä noin 3 min. Lisää sitten oluet, sekoita huolella ja nosta lämpö korkealle kunnes seos kiehahtaa. Käännä lämpö sitten takaisin korkealle keskilämmölle ja haihduta olutta hiljalleen noin 20 min.
  3. Kuori sillä välin juurekset ja paloittele ne suupaloiksi.
  4. Ruskista sitten poronkäristysliha kuumalla pannulla pienessä määrässä voita. Kun liha on ruskistunut, lisää se pataan yhdessä lihaliemen ja juuresten kanssa. Hauduta pataa noin 40 min tai kunnes liha on sopivan mureaa ja liemi on mukavan paksua.
  5. Tarjoile pata perunamuusin ja thaibasilikan kanssa!

Reseptin on tuottanut TasteryFoods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä