Kerroksittain herkullista poronkäristystä ja samettista puikulaperunamuusia…
Päällystä laatikko rapealla ruismurulla ja illallispöydän takuuvarma menestyjä
on syntynyt!
Ainekset
500 g poronkäristystä
voita
2 punasipulia, ohueksi viipaloituina
suolaa
6 dl lihalientä
400 g puikulaperunoita
100 g voita, kuutioituna
3 dl maitoa, lämmitettynä
Tarjoiluun
2 ruisleipäviipaletta, paahdettuna ja murusteltuna
Ohje
1. Kuumenna valurautapata korkealla lämmöllä ja lisää voinokare pataan.
Jos löydät jostain poron kuuta eli sen rasvaa, käytä ihmeessä sitä! Ruskista
poronkäristystä korkealla lämmöllä noin 4-6 min tai kunnes se on
kauttaaltaan ruskistunut. Mausta poro suolalla.
2. Kun poro on ruskistunut, lisää viipaloidut sipulit ja jatka kypsennystä pari
min. Lisää sitten lihaliemi ja raaputa kaikki pohjaan tarttunut ”fondi”
nesteen sekaan. Peitä pata osittain kannella ja siirrä pata uuniin ja
hauduta sitä noin 2-3 h tai kunnes liha on mielestäsi sopivan mureaa ja
neste on lähes täysin haihtunut.
3. Kun liha on lähes valmista, tee perunamuusi. Höyrytä kuorittuja perunoita
kunnes ne ovat läpikypsiä.
4. Valuta keitinvesi pois ja sekoita perunat ja voi keskenään
perunasurvimella. Lisää lopuksi lämmin maito ja suola. Sekoita
perunamuusia sähkövatkaimella. Jos haluat samettista perunamuusia, voi
siivilöidä sen tiheän siivilän läpi.
5. Kasaa laatikko joko vuokaan tai pieneen kattilaan. Aloita peittämällä
astian pohja perunamuusilla ja lisää sitten vuorotellen poronkäristystä ja
muusia, kunnes kaikki on käytetty. Peitä vuoka ruismurulla ja tarjoile.
Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.