Ainekset
4 kpl poron sisäfileitä (á 160 g)
50 g voita
1,5 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria jauhettuna
5 cl koskenkorvaa liekittämiseen
kalastajalankaa tai cocktailtikkuja
Kastike
2 dl poroliemestä valmistettua ruskeaa kastiketta
1 dl kermaa
1/2 dl puolukkasosetta
Ohje
Puhdista fileet kalvoista, kääri ne kiepille ja sido kalastajalangalla tai kiinnitä cocktailtikuilla, jotta muoto säilyy valmistuksen ajan. Ruskista fileet voissa ja mausta suolalla sekä valkopippurilla. Liekitä koskenkorvalla. Lisää joukkoon ruskeakastike, vaahdotettu kerma ja puolukkasose. Hauduta hetken aikaa, mutta jätä sisältä vähän punertavaksi. Poista langat tai tikut ja tarjoa kastikkeessaan. Lisänä vaikkapa röstiperunoita.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.