Poropasteija/patee

Alkuruoat
2,5 h
15-20 annosta
Pororeseptit.fi

Ainekset

400 g poronpaistia tai suikalepaistia
200 g rasvatonta sianlihaa
200 g silavaa ohuina viipaleina
1 rkl voita
1 dl kermaa
1 muna
1 pieni sipuli
1/2 tl jauhettua mustapippuria
1/2 tl timjamia
1dl konjakkia tai madeiraa

Kastike
4 rkl karpalohyytelöä
1 tl murskattua viherpippuria
1 rkl konjakkia
ripaus suolaa
hiukan appelsiinimehua

Ohje

Ruskista silputtu sipuli kevyesti voissa. Leikkaa puolet poronlihasta sormenpaksuisiksi suikaleiksi ja jauha loput sianlihan kanssa myllyssä. Sekoita jauhelihaan kulhossa muna, kerma ja mausteet. Vuoraa sitten pasteijavuoka silavaviipaleilla (säästä osa kanneksi) ja täytä vuoka kahdella jauhelihakerroksella, joiden välissä on suikaloitu poronliha. Painele vuoka tiiviiksi, aseta vielä päälle kokonainen laakerinlehti ja peitä lopuksi silavaviipaleilla. Peitä vuoka kannella tai foliolla.

Paista pasteijaa poreilevassa vesihauteessa noin 1,5 tuntia. Poista tämän jälkeen kansi, aseta sopivankokoinen lautanen ja sille jokin paino (esim. mehupurkki) vuoan päälle ja anna jäähtyä rauhassa pari tuntia. Suorita loppujäähdytys jääkaapissa. Poista ennen tarjoilua silavaviipaleet. Kastike valmistetaan sekoittamalla kaikki ainekset. Jos kastike tuntuu liian tuimalta lisää hieman appelsiinimehua.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä