Poropastrami

8 h + 3 h
yksi paisti

Pastrami on alun perin Turkista kotoisin oleva maustettu ja savustettu

lihaleikkele, joka myöhemmin on rantautunut Yhdysvaltoihin. Tyypillisesti

pastrami höyrystetään kypsäksi, mutta uunissa rauhallisesti kypsentämällä

lihasta saa yhtä hyvän.

Ainekset

1 poron sisäpaisti

karkeaa merisuolaa

1 dl mustapippuria

0,5 dl korianterinsiemeniä

3 rkl valkosipulijauhetta

2 rkl savupaprikajauhetta

2 rkl maustepippuria

1 rkl sinappijauhetta

Ohje

1. Suolaa poron paisti kauttaaltaan ja jätä se maustumaan noin 8 tunniksi

jääkaappiin.

2. Suolauksen jälkeen, jauha mausteet joko morttelissa tai maustemyllyssä

karkeaksi seokseksi. Pyyhi ylimääräinen suola pois paistista ja hiero

mausteseosta kauttaaltaan paistin pintaan.

3. Kylmäsavusta paisti.

4. Kuumenna uuni 120-asteiseksi. Lisää uunin pohjalle vuoka tai muu uunin

kestävä astia, jossa on noin 0,5 l vettä. Tämä pitää uunin kosteuden

sopivana. Kypsennä savustettua paistia uunissa noin 2-3 h riippuen paistin

koosta. Tähtää 54-asteen sisälämpötilaan.

5. Kun pastrami on kypsä, poista se uunista ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Siirrä se sitten jääkaappiin jäähtymään täysin.

6. Leikkaa pastrami ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile esim. leivän välissä!

Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä