Pastrami on alun perin Turkista kotoisin oleva maustettu ja savustettu
lihaleikkele, joka myöhemmin on rantautunut Yhdysvaltoihin. Tyypillisesti
pastrami höyrystetään kypsäksi, mutta uunissa rauhallisesti kypsentämällä
lihasta saa yhtä hyvän.
Ainekset
1 poron sisäpaisti
karkeaa merisuolaa
1 dl mustapippuria
0,5 dl korianterinsiemeniä
3 rkl valkosipulijauhetta
2 rkl savupaprikajauhetta
2 rkl maustepippuria
1 rkl sinappijauhetta
Ohje
1. Suolaa poron paisti kauttaaltaan ja jätä se maustumaan noin 8 tunniksi
jääkaappiin.
2. Suolauksen jälkeen, jauha mausteet joko morttelissa tai maustemyllyssä
karkeaksi seokseksi. Pyyhi ylimääräinen suola pois paistista ja hiero
mausteseosta kauttaaltaan paistin pintaan.
3. Kylmäsavusta paisti.
4. Kuumenna uuni 120-asteiseksi. Lisää uunin pohjalle vuoka tai muu uunin
kestävä astia, jossa on noin 0,5 l vettä. Tämä pitää uunin kosteuden
sopivana. Kypsennä savustettua paistia uunissa noin 2-3 h riippuen paistin
koosta. Tähtää 54-asteen sisälämpötilaan.
5. Kun pastrami on kypsä, poista se uunista ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Siirrä se sitten jääkaappiin jäähtymään täysin.
6. Leikkaa pastrami ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile esim. leivän välissä!
Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.