Gyozat ovat japanilaisia, rapeiksi paistettuja täytettyjä taikinanyyttejä. Savuporon hurmaava maku yhdessä rapeiden vihannesten ja makean osterikastikkeen kanssa luovat täydellisen gyoza-täytteen!
Ainekset
250 g savupororouhetta
1 dl hienonnettua valkokaalia
2 kevätsipulia, hienonnettua
5 cm pala inkivääriä, raastettuna
2 valkosipulinkynttä, raastettuna
2 rkl osterikastiketta
1 paketti gyoza-/won ton -taikinalettuja, sulatettuna
Tarjoiluun
soijaa
chiliöljyä (valinnainen)
wasabia (valinnainen)
Ohje
- Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
- Laita noin ruokalusikallinen täytettä taikinaletun keskelle. Taita lettu keskeltä kahtia puoliympyräksi ja sulje gyoza rypyttämällä (katso video). Voit myös sulkea gyozat haarukalla painelemalla.
- Lämmitä pinnoitettu paistinpannu korkealla keskilämmöllä ja lisää muutama rkl öljyä. Lisää gyozat tasainen puoli alaspäin ja paista noin 3 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
- Kaada 2 dl vettä pannulle ja peitä kannella. Höyrytä noin 2 minuuttia tai kunnes vesi on lähes täysin imeytynyt. Ota kansi sitten pois ja anna lopunkin veden haihtua.
- Tarjoile gyozat soijan ja halutessasi muidenkin lisukkeiden kanssa.
Gyozat ovat japanilaisia, rapeiksi paistettuja täytettyjä taikinanyyttejä. Savuporon hurmaava maku yhdessä rapeiden vihannesten ja makean osterikastikkeen kanssa luovat täydellisen gyoza-täytteen!
30-40 gyozaa
30-40 min, riippuen siitä kuinka monta gyozaa teet
Ainekset
250 g savupororouhetta
1 dl hienonnettua valkokaalia
2 kevätsipulia, hienonnettua
5 cm pala inkivääriä, raastettuna
2 valkosipulinkynttä, raastettuna
2 rkl osterikastiketta
1 paketti gyoza-/won ton -taikinalettuja, sulatettuna
Tarjoiluun
soijaa
chiliöljyä (valinnainen)
wasabia (valinnainen)
Ohje
- Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
- Laita noin ruokalusikallinen täytettä taikinaletun keskelle. Taita lettu keskeltä kahtia puoliympyräksi ja sulje gyoza rypyttämällä (katso video). Voit myös sulkea gyozat haarukalla painelemalla.
- Lämmitä pinnoitettu paistinpannu korkealla keskilämmöllä ja lisää muutama rkl öljyä. Lisää gyozat tasainen puoli alaspäin ja paista noin 3 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
- Kaada 2 dl vettä pannulle ja peitä kannella. Höyrytä noin 2 minuuttia tai kunnes vesi on lähes täysin imeytynyt. Ota kansi sitten pois ja anna lopunkin veden haihtua.
- Tarjoile gyozat soijan ja halutessasi muidenkin lisukkeiden kanssa.
Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

驯鹿肉饺子Porogyozat
开盘菜
30-40分钟 5-6份量
Gyozat是日本的用面皮包馅料煎的外皮酥脆饺子。美味的烟熏驯鹿肉和蔬菜,加上蚝油醇甜香的迷人味道打造出完美的饺子馅!
食材和配料
烟熏驯鹿肉末 250g
碎白菜 1dl
葱 2根(切碎)
姜 一块5厘米长(切末)
大蒜 2瓣(切末)
蚝油 2汤匙
一包速冻饺子皮解冻
蘸酱配料
酱油
辣椒油(可选)
芥末(可选)
烹制方法:
- 将所有馅料食材混合在一起。
- 将大约1汤匙馅料放在面皮中间,将面皮对折成半圆形,包住馅料用手捏边(见视频)。也可以用叉子捏边。
- 用 不粘锅,开中大火加热,放入几汤匙油,将饺子平面边朝下放入,煎烤约3分钟或直至饺子变成漂亮的金黄色。
- 将2dl 水倒入锅中,盖上盖子,蒸约2分钟或直到水几乎完全被吸收。然后取下盖子,让剩余的水蒸发。
如果需要,可以将饺子与酱油和其他配料一起食用。此菜谱由*Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa*项目提供
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.