Porogyozat

30-40 min
5-6 annosta

Gyozat ovat japanilaisia, rapeiksi paistettuja täytettyjä taikinanyyttejä. Savuporon hurmaava maku yhdessä rapeiden vihannesten ja makean osterikastikkeen kanssa luovat täydellisen gyoza-täytteen!

Ainekset

250 g savupororouhetta
1 dl hienonnettua valkokaalia
2 kevätsipulia, hienonnettua
5 cm pala inkivääriä, raastettuna
2 valkosipulinkynttä, raastettuna
2 rkl osterikastiketta

1 paketti gyoza-/won ton -taikinalettuja, sulatettuna

Tarjoiluun

soijaa
chiliöljyä (valinnainen)
wasabia (valinnainen)

Ohje

  1. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
  2. Laita noin ruokalusikallinen täytettä taikinaletun keskelle. Taita lettu keskeltä kahtia puoliympyräksi ja sulje gyoza rypyttämällä (katso video). Voit myös sulkea gyozat haarukalla painelemalla.
  3. Lämmitä pinnoitettu paistinpannu korkealla keskilämmöllä ja lisää muutama rkl öljyä. Lisää gyozat tasainen puoli alaspäin ja paista noin 3 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
  4. Kaada 2 dl vettä pannulle ja peitä kannella. Höyrytä noin 2 minuuttia tai kunnes vesi on lähes täysin imeytynyt. Ota kansi sitten pois ja anna lopunkin veden haihtua.
  5. Tarjoile gyozat soijan ja halutessasi muidenkin lisukkeiden kanssa.

Gyozat ovat japanilaisia, rapeiksi paistettuja täytettyjä taikinanyyttejä. Savuporon hurmaava maku yhdessä rapeiden vihannesten ja makean osterikastikkeen kanssa luovat täydellisen gyoza-täytteen! 

30-40 gyozaa

30-40 min, riippuen siitä kuinka monta gyozaa teet

Ainekset

250 g savupororouhetta

1 dl hienonnettua valkokaalia

2 kevätsipulia, hienonnettua 

5 cm pala inkivääriä, raastettuna

2 valkosipulinkynttä, raastettuna

2 rkl osterikastiketta

1 paketti gyoza-/won ton -taikinalettuja, sulatettuna

Tarjoiluun

soijaa

chiliöljyä (valinnainen)

wasabia (valinnainen)

Ohje

  1. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
  2. Laita noin ruokalusikallinen täytettä taikinaletun keskelle. Taita lettu keskeltä kahtia puoliympyräksi ja sulje gyoza rypyttämällä (katso video). Voit myös sulkea gyozat haarukalla painelemalla.
  3. Lämmitä pinnoitettu paistinpannu korkealla keskilämmöllä ja lisää muutama rkl öljyä. Lisää gyozat tasainen puoli alaspäin ja paista noin 3 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
  4. Kaada 2 dl vettä pannulle ja peitä kannella. Höyrytä noin 2 minuuttia tai kunnes vesi on lähes täysin imeytynyt. Ota kansi sitten pois ja anna lopunkin veden haihtua.
  5. Tarjoile gyozat soijan ja halutessasi muidenkin lisukkeiden kanssa.

    Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.
Lapin liitto

驯鹿肉饺子Porogyozat

开盘菜

30-40分钟                             5-6份量

Gyozat是日本的用面皮包馅料煎的外皮酥脆饺子。美味的烟熏驯鹿肉和蔬菜,加上蚝油醇甜香的迷人味道打造出完美的饺子馅!

食材和配料

烟熏驯鹿肉末    250g

碎白菜                1dl

葱               2根(切碎)

姜               一块5厘米长(切末)

大蒜           2瓣(切末)

蚝油           2汤匙

一包速冻饺子皮解冻

蘸酱配料

酱油

辣椒油(可选)

芥末(可选)

烹制方法:

  • 将所有馅料食材混合在一起。
  • 将大约1汤匙馅料放在面皮中间,将面皮对折成半圆形,包住馅料用手捏边(见视频)。也可以用叉子捏边。
  • 用 不粘锅,开中大火加热,放入几汤匙油,将饺子平面边朝下放入,煎烤约3分钟或直至饺子变成漂亮的金黄色。
  • 将2dl 水倒入锅中,盖上盖子,蒸约2分钟或直到水几乎完全被吸收。然后取下盖子,让剩余的水蒸发。

如果需要,可以将饺子与酱油和其他配料一起食用。此菜谱由*Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa*项目提供

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä