Porogyozat

Alkuruoat
30-40 min
5-6 annosta

Gyozat ovat japanilaisia, rapeiksi paistettuja täytettyjä taikinanyyttejä. Savuporon hurmaava maku yhdessä rapeiden vihannesten ja makean osterikastikkeen kanssa luovat täydellisen gyoza-täytteen!

Ainekset

250 g savupororouhetta
1 dl hienonnettua valkokaalia
2 kevätsipulia, hienonnettua
5 cm pala inkivääriä, raastettuna
2 valkosipulinkynttä, raastettuna
2 rkl osterikastiketta

1 paketti gyoza-/won ton -taikinalettuja, sulatettuna

Tarjoiluun

soijaa
chiliöljyä (valinnainen)
wasabia (valinnainen)

Ohje

  1. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
  2. Laita noin ruokalusikallinen täytettä taikinaletun keskelle. Taita lettu keskeltä kahtia puoliympyräksi ja sulje gyoza rypyttämällä (katso video). Voit myös sulkea gyozat haarukalla painelemalla.
  3. Lämmitä pinnoitettu paistinpannu korkealla keskilämmöllä ja lisää muutama rkl öljyä. Lisää gyozat tasainen puoli alaspäin ja paista noin 3 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
  4. Kaada 2 dl vettä pannulle ja peitä kannella. Höyrytä noin 2 minuuttia tai kunnes vesi on lähes täysin imeytynyt. Ota kansi sitten pois ja anna lopunkin veden haihtua.
  5. Tarjoile gyozat soijan ja halutessasi muidenkin lisukkeiden kanssa.

Gyozat ovat japanilaisia, rapeiksi paistettuja täytettyjä taikinanyyttejä. Savuporon hurmaava maku yhdessä rapeiden vihannesten ja makean osterikastikkeen kanssa luovat täydellisen gyoza-täytteen! 

30-40 gyozaa

30-40 min, riippuen siitä kuinka monta gyozaa teet

Ainekset

250 g savupororouhetta

1 dl hienonnettua valkokaalia

2 kevätsipulia, hienonnettua 

5 cm pala inkivääriä, raastettuna

2 valkosipulinkynttä, raastettuna

2 rkl osterikastiketta

1 paketti gyoza-/won ton -taikinalettuja, sulatettuna

Tarjoiluun

soijaa

chiliöljyä (valinnainen)

wasabia (valinnainen)

Ohje

  1. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
  2. Laita noin ruokalusikallinen täytettä taikinaletun keskelle. Taita lettu keskeltä kahtia puoliympyräksi ja sulje gyoza rypyttämällä (katso video). Voit myös sulkea gyozat haarukalla painelemalla.
  3. Lämmitä pinnoitettu paistinpannu korkealla keskilämmöllä ja lisää muutama rkl öljyä. Lisää gyozat tasainen puoli alaspäin ja paista noin 3 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
  4. Kaada 2 dl vettä pannulle ja peitä kannella. Höyrytä noin 2 minuuttia tai kunnes vesi on lähes täysin imeytynyt. Ota kansi sitten pois ja anna lopunkin veden haihtua.
  5. Tarjoile gyozat soijan ja halutessasi muidenkin lisukkeiden kanssa.

    Reseptin on tuottanut Tastery/Jaakko Impiö Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä