Poropyttis

Ei ruokalajia valittuna
35 min
4 annosta

Tällaista pyttistä et ole vielä syönyt! Poron sisäfileen, uusien perunoiden ja sipulien sekä herkullisten herneiden kombinaatio on kesäherkkujen parhaimmistoa!

Ainekset

400 g uusia perunoita

2 poron sisäfileetä

3-4 uutta sipulia

1,5 dl (paloista poistettuja) herneitä

suolaa

mustapippuria

kirveliä

Ohje

1. Keitä perunat hiljalleen kiehuvassa ja voimakkaasti suolatussa vedessä, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Valuta vesi sitten pois ja anna niiden jäähtyä. Leikkaa perunat pieniksi paloiksi, esim. neljänneksiin.

2. Kuumenna paistinpannu erittäin kuumaksi ja lisää sinne loraus rypsiöljyä. Leikkaa sisäfileet pieniksi paloiksi ja mausta ne kauttaaltaan suolalla. Lisääfileepalat pannulle yhdessä perunoiden kanssa. Paista poroa ja perunoita välillä käännellen noin 3-4 min tai kunnes ne ovat hieman ruskistuneet.

3. Viipaloi sillä välin sipulit ohuiksi siivuiksi ja lisää nekin sitten pannulle ja jatka kypsennystä noin 3-4 min tai kunnes sipulikin on kunnolla pehmennyt. Lisää lopuksi herneet ja sammuta liesi.

4. Viimeistele pyttis tuoreella kirvelillä ja tarjoile suosikkisinappisi kanssa!

Reseptin on tuottanut TasteryFoods Lapin liiton rahoittamassa Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Lapin liitto

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä