Ainekset
200 g kylmäsavustettua poroa
200 g perunaa
200 g palsternakkaa
100 g juuriselleriä
100 g porkkanaa
200 g sipulia
(100 g mustajuurta, kirveliä)
1/2 l laihaa kasvis- tai porolientä
4 dl kermaa
suolaa, mustapippuria
Ohje
Kuori juurekset, paloittele ja keitä lihaliemessä n. 40 minuuttia. Soseuta keitos tehosekoittimella. Lisää pieniksi kuutioiksi pilkottu savuporo ja kerma. Kiehauta hieman, mutta älä keitä. Maistele ja lisää mustapippuria rouheena (mieluiten suoraan myllystä) sekä suolaa makusi mukaan.
Tämä on mainion makuinen ja melko vaivattomasti valmistuva täyttävä keitto.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.