Poroa ja fetaa paahdettujen munakoisojen päällä

35 min
2 annosta

Paahteisiksi paistetut munakoisot päällystetään mausteisella poromurulla ja sopivan kirpakalla fetajuustolla! Kokeile samaa myös kesäkurpitsojen kanssa!

Ainekset

1 iso munakoiso

200 g poron jauhelihaa

1 rkl jeeraa

1 rkl anista

1 tl muskottipähkinää

runsaasti mustapippuria

suolaa

1 dl kuivaa punaviiniä

1 rkl hunajaa

Viimeistelyyn

fetajuustoa, murennettuna

lehtipersiljaa

Ohje

1. Halkaise munakoiso pituussuunnassa kahtia. Viillä munakoison tasaiseen leikkuupintaan veitsellä matalia ristiviiltoja. Suolaa leikkuupinta kevyesti suolalla ja käännä munakoisot leikkuupinta alaspäin ja aseta ne talouspaperilla vuoratulle lautaselle ”itkettymään” noin 10 minuutiksi. Näin munakoisoissa oleva kitkerä neste valuu pois.

2. Itkettämisen jälkeen, kuumenna paistinpannu hyvin kuumaksi. Lisää pannulle loraus öljyä ja aseta munakoisot leikkuupinta alaspäin pannulle. Laske lämpö korkealle keskilämmölle. Paahda munakoisoja näin päin noin 15 min tai kunnes ne ovat paahtuneet kullanruskeiksi. Käännä sitten munakoisot ja paahda niitä toiselta puolelta noin 3-4 min tai kunnes munakoisot ovat pehmeitä, mutteivat täysin löysiä ja velttoja. Siirrä munakoisot 60-asteiseen uuniin odottamaan tarjoilua.

3. Mausta sillä välin poro jeeralla, aniksella, muskotilla, pippurilla ja suolalla. Paista poro kauniin ruskeaksi. Riko jauhelihan rakenne mahdollisimman pieneksi paiston aikana pilkkomalla sitä paistolastalla. Kun poro on ruskistunut, lisää viini ja hunaja ja nesteen haihtua lähes kokonaan pois.

4. Lusikoi poroa munakoisojen päälle, viimeistele annokset fetalla ja lehtipersiljalla ja nauti!

Reseptin on tuottanut TasteryFoods Lapin liiton rahoittamassa Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Lapin liitto

驯鹿肉菲达芝士烤茄子 

35分钟                        2份量

在烤茄子上放上美味的驯鹿肉末和清新酸爽的菲达芝士!用西葫芦试试同样的烤制烹饪方法。

食材和配料:

大茄子                1个

驯鹿肉末            200g

孜然粉                1汤匙

八角粉                1汤匙

肉豆蔻粉            1茶匙

黑胡椒粉            多量

干红葡萄酒                 1dl

蜂蜜           1汤匙

装盘食材配料

菲达芝士碎

欧芹叶

烹制方法

  • 将茄子纵向对半切开。在茄子切面用小刀切浅十字花刀,切面上轻轻撒上盐,然后将茄子翻面放在有厨房纸上的盘子上大约10分钟,将茄子中苦涩的液体排出。
  • 茄子液体排出以后,平底锅加热到很热,锅中加入少许油,将茄子切面朝下放入锅中,转中火,将茄子煎制约15分钟或直到茄子成金黄色。然后茄子翻面,再烤约3-4分钟,直到茄子开始变软,但不完全软烂。将茄子转移到60摄氏度的烤箱中等待食用。
  • 同时,用孜然,八角,肉豆蔻,黑胡椒和盐给驯鹿肉调味。将驯鹿肉炒至漂亮的棕色。尽可能用锅铲将肉炒碎,驯鹿肉变成深褐色后,加入干红葡萄酒和蜂蜜,炒到水分基本上完全蒸发。

用汤匙将驯鹿肉舀在茄子上,最后撒上菲达芝士碎和欧芹摆盘,尽情享用吧!此菜谱由*Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa*项目提供

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä