Poroa ja fetaa paahdettujen munakoisojen päällä

Pääruoat
35 min
2 annosta

Paahteisiksi paistetut munakoisot päällystetään mausteisella poromurulla ja sopivan kirpakalla fetajuustolla! Kokeile samaa myös kesäkurpitsojen kanssa!

Ainekset

1 iso munakoiso

200 g poron jauhelihaa

1 rkl jeeraa

1 rkl anista

1 tl muskottipähkinää

runsaasti mustapippuria

suolaa

1 dl kuivaa punaviiniä

1 rkl hunajaa

Viimeistelyyn

fetajuustoa, murennettuna

lehtipersiljaa

Ohje

1. Halkaise munakoiso pituussuunnassa kahtia. Viillä munakoison tasaiseen leikkuupintaan veitsellä matalia ristiviiltoja. Suolaa leikkuupinta kevyesti suolalla ja käännä munakoisot leikkuupinta alaspäin ja aseta ne talouspaperilla vuoratulle lautaselle ”itkettymään” noin 10 minuutiksi. Näin munakoisoissa oleva kitkerä neste valuu pois.

2. Itkettämisen jälkeen, kuumenna paistinpannu hyvin kuumaksi. Lisää pannulle loraus öljyä ja aseta munakoisot leikkuupinta alaspäin pannulle. Laske lämpö korkealle keskilämmölle. Paahda munakoisoja näin päin noin 15 min tai kunnes ne ovat paahtuneet kullanruskeiksi. Käännä sitten munakoisot ja paahda niitä toiselta puolelta noin 3-4 min tai kunnes munakoisot ovat pehmeitä, mutteivat täysin löysiä ja velttoja. Siirrä munakoisot 60-asteiseen uuniin odottamaan tarjoilua.

3. Mausta sillä välin poro jeeralla, aniksella, muskotilla, pippurilla ja suolalla. Paista poro kauniin ruskeaksi. Riko jauhelihan rakenne mahdollisimman pieneksi paiston aikana pilkkomalla sitä paistolastalla. Kun poro on ruskistunut, lisää viini ja hunaja ja nesteen haihtua lähes kokonaan pois.

4. Lusikoi poroa munakoisojen päälle, viimeistele annokset fetalla ja lehtipersiljalla ja nauti!

Reseptin on tuottanut TasteryFoods Lapin liiton rahoittamassa Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Lapin liitto

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä