Savupororavioli & savuporojuustokastike

Ei ruokalajia valittuna
35 min. + 1 h
2 annosta

Tämä annos on todellinen oodi savuporolle. Täyteläisen ja samettisen pastaruoan valmistus alusta alkaen on hauskaa tekemistä yksin tai seurassa!

2 annosta
35 min + 1 h

Pastataikina

100 g 00-jauhoa tai durumvehnäjauhoa
4 kananmunankeltuaista
1 kokonainen kananmuna
ripaus suolaa

Täyte

60 g savupororouhetta
50 g savuporotuorejuustoa
mustapippuria

Kastike

60 g savuporosulatejuustoa
50 g ruoka- tai kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Viimeistely

savupororouhetta
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Tee ensin pastataikina. Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään, kunnes suurin osa jauhoista on imeytynyt. Siirrä taikina sitten työtasolle ja jatka vaivaamista noin 10 min. On parempi vaivata liikaa kuin liian vähän – tätä taikinaa ei voi ylivaivata. Kun taikina on sileä, kääri se tuorekelmuun ja siirrä jääkaappiin lepäämään noin tunniksi.
  2. Sekoita sillä välin täytteen ainekset keskenään. Voit halutessasi siirtää täytteen pursotinpussiin.
  3. Kun pastataikina on levännyt, käyttäen joko pastakonetta tai kaulinta, tee siitä hyvin ohuita ja leveitä levyjä (noin 30-40 cm leveitä ja 15 cm korkeita). Käytä tarvittaessa jauhoa, jottei taikina tartu työtasoon.
  4. Pursota tai lusikoi noin puolikkaan pingispallon kokoinen määrä täytettä taikinalevyn alareunaan (noin 3 cm alareunasta ylöspäin) jättäen aina noin 4 cm tyhjää pursotusten väliin. Kostuta taikinalevyn alareuna kevyesti vedellä. Taita taikinalevyn yläosa pursotusten päälle ja painele se kiinni alareunan kohdalta.
  5. Jos haluat erityisen pyöreitä ravioleita, voit pyöritellä shottilasin tai pienen ympyrämuotin suuta raviolitäytteen ympärillä, jotta se muotoutuu taikinan alla hyvin. Leikkaa raviolit haluamaasi muotoon, vaikka neliöiksi tai ympyröiksi. Varmista, että lasket ne hyvin jauhotetulle pinnalle.
  6. Tee sitten kastike. Sulata sulatejuusto yhdessä kerman kanssa keskilämmöllä välillä sekoittaen. Mausta lopuksi.
  7. Keitä ravioleja hiljalleen kiehuvassa ja suolatussa vedessä noin 1,5 min ja siirrä sitten kastikkeen joukkoon ja sekoita hellästi.
  8. Tarjoile raviolit savupororouheen ja sitruunamelissan kassa.

Reseptin on tuottanut Tastery/Jaakko Impiö Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Lapin liitto
Lapin liitto

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä