Ainekset
1 muna
4 dl vichyvettä
2 dl ruisjauhoja
2 dl ohrajauhoja
5 dl poron verta
2 dl sipulisilppua
1 tl suolaa
1 tl rakuunaa
Ohje
Vispaa muna ja poronveri keskenään. Vatkaa jauhot vähitellen tasaiseksi massaksi verimunaseokseen. Kiehauta sipulisilppu öljytilkassa ja lisää taikinaan. Laita taikina jääkaappiin turpoamaan n. 2-3 tunniksi. Lisää ennen paistamista vichyvesi.
Paista letut pienen rasvatilkan kanssa. Voit paistaa letut joko ohukaispannulla pieniksi tai tavallisella pannulla isoiksi, jolloin saat reunoista pitsimäisemmän. Tarjoa ohukaisten kanssa sokeroitua puolukkasurvosta ja valkokastiketta.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.