Veriohukaiset

30 min+taikinan turopaminen 2-3 h
6 annosta
Pororeseptit.fi

Ainekset

1 muna
4 dl vichyvettä
2 dl ruisjauhoja
2 dl ohrajauhoja
5 dl poron verta
2 dl sipulisilppua
1 tl suolaa
1 tl rakuunaa

Ohje

Vispaa muna ja poronveri keskenään. Vatkaa jauhot vähitellen tasaiseksi massaksi verimunaseokseen. Kiehauta sipulisilppu öljytilkassa ja lisää taikinaan. Laita taikina jääkaappiin turpoamaan n. 2-3 tunniksi. Lisää ennen paistamista vichyvesi.

Paista letut pienen rasvatilkan kanssa. Voit paistaa letut joko ohukaispannulla pieniksi tai tavallisella pannulla isoiksi, jolloin saat reunoista pitsimäisemmän. Tarjoa ohukaisten kanssa sokeroitua puolukkasurvosta ja valkokastiketta.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä