Presidentti Kekkosen muistetaan myös pitäneen poronlihasta. Hänelle tarjottiin aikoinaan näitä kastikkeessa haudutettuja poropyöryköitä muun muassa maastolounaalla.
Ainekset
400 g porojauhelihaa
100 g sikajauhelihaa
1 sipuli
2 rkl voita
2 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
1 dl vettä
2 tl suolaa
1 tl kokonaisia viherpippureita
1 kananmuna
1 dl kermaa
Kastike
4-6 dl ruskeaa kastiketta
1 dl kermaa
1 rkl pihlajanmarja tai karpalohyytelöä
Ohje
Lisää jauhelihan joukkoon voissa haudutettu hienonnettu sipuli, vedessä liotettu soseutettu leipä, murskatut viherpippurit ja muna. Pehmennä taikina kermalla.
Muotoile taikinasta vedellä kostutetuin käsin pyöryköitä. Tästä määrästä n. 30 kpl. Tee ruskeakastike normaaliin tapaan ja lisää joukkoon kerma ja hyytelö.
Laita raa’at lihapyörykät voideltuun uunivuokaan ja annostele kuuma kastike niiden päälle. Kypsennä uunissa 200ºC:n lämmössä noin 20 minuuttia. Tarjoa pyörykät paistinvuoassaan. Lisänä keitettyjä perunoita tai muusia sekä tuoreita kasviksia ja puolukkasurvosta.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.