Metsämiehen käristys

60 min
6 annosta

Ainekset

1 kg poronkäristyslihaa
3 rkl rasvaa
2 dl vettä tai porolientä
1 iso sipuli
4 isoa perunaa

Ohje

Aloita käristyksen valmistus tavalliseen tapaan (ohje poronkäristys ja pottuvoi). Lisää käristysvaiheessa sipuli renkaiksi leikattuna. Lisää nestettä (vesi tai poroliemi) niin, että lihat juuri peittyvät. Pese huolella perunat, mutta älä kuori. Halkaise perunat pituussuuntaan ja asettele lihojen päälle leikkauspinta ylöspäin. Anna ruoan hautua kannen alla kohtalaisella tulella kunnes perunat ovat kypsyneet höyryssä. Perunat voi myös kuoria ja lohkoa tavalliseen tapaan.

Ruoan valmistus vaatii yhden astian ja onnistuu myös nuotiolla.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä