Ainekset
300 g kypsää poronkäristystä
1 suuri purjo (tai pari pientä)
1 rkl voita tai margariinia
3/4 dl valkoviiniä
2 munaa
2 dl kermaa
1 dl juustoraastetta
Taikina
4 dl vehnäjauhoja
125 g voita tai margariinia
1 muna
ripaus suolaa
tilkka vettä
Ohje
Kaada jauhot kulhoon ja tee keskelle kuoppa, johon rikot munan ja laitat ripauksen suolaa. Lisää voi kulhon reunoille pikkupalasina. Nypi sormilla ainekset sekaisin. Jos tarpeen, lisää vesitilkka. Laita taikina vetäytymään jääkaappiin.
Puhdista purjo huolellisesti ja leikkaa se renkaiksi. Silppua sipuli. Kuullota sipuleita kevyesti pannussa ja lisää valkoviini. Hauduta miedolla lämmöllä ilman kantta kunnes neste on haihtunut ja anna jäähtyä.
Ota taikina jääkaapista ja painele se voideltuun piirakkavuokaan. Levitä päälle kypsä poronkäristysliha ja päällimmäiseksi sipuliseos. Sekoita kulhossa munat, kerma ja juustoraaste. Kaada tasaisesti piiraan päälle. Paista 225 ºC lämpöisessä uunissa n. 30 minuuttia. Ota piiras uunista, kun sen pinnan väri on mielestäsi hyvä. Anna jäähtyä hetken ja nautiskele.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.