Poro-kantarellipasta

20 min.
2 annosta

Syksyn sienisadosta, poronkäristyksestä ja parmesaanilla maustetusta

kermakastikkeesta syntyy mitä mainioin pasta! Kokeile myös muita

suosikkisieniäsi ja -yrttejäsi – esimerkiksi tatit ja rosmariini sopisivat annokseen

huikean hyvin.

Huomaathan, että jos käytät poron lavasta tehtyä käristystä, kannattaa kypsentää sitä pidempää, noin 30 min. Jos taas käytät paistikäristystä, riittää reseptissä mainittu aika.

Ainekset

150-200 g poronkäristystä

0,5 l kantarelleja, putsattuina ja paloiksi revittyinä

1 keltasipuli, viipaloituna

mustapippuria

4 dl kuohukermaa

suolaa

kourallinen timjamin lehtiä

kourallinen parmesaaniraastetta

200 g spagettia

Ohje

1. Ota poronkäristys huoneenlämpöön vähintään 30 min ennen

kypsennystä ja leikkaa se veitsellä pienemmäksi. Kuumenna paistinpannu

ja loraus rypsiöljyä korkealla lämmöllä. Kun pannu on kuuma, lisää

poronkäristys ja ruskista se huolellisesti kauttaaltaan. Mausta se myös

suolalla.

2. Kun poro on ruskistunut, siirrä se sivuun ja lisää kantarellit samalle

pannulle. Mausta sienet suolalla ja kypsennä niitä korkealla lämmöllä

välillä käännellen noin 3 min tai kunnes ne ovat hieman kutistuneet. Lisää

sitten viipaloitu sipuli pannulle ja jatka kypsennystä pari min tai kunnes

sipulikin on pehmennyt ja hieman ruskistunut.

3. Seuraavaksi lisää poronkäristys takaisin pannulle yhdessä mustapippurin,

kerman ja timjamin kanssa. Laske lämpö keskitasolle ja anna kastikkeen

hautua hiljalleen.

4. Keitä sillä välin pasta suolatussa kiehuvassa vedessä pakkausohjeen

mukaan. Kun pasta on kypsää ”al dente”, lisää ne kastikkeen joukkoon

yhdessä parmesaanin kanssa ja sammuta liesi. Sekoita pasta huolellisesti

kastikkeen joukkoon.

5. Tarjoile pasta välittömäsi timjamin lehtien ja parmesaanin kera!

Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

驯鹿鸡油菇面条

20分钟                                           2份量

秋天收获的鸡油菇和炒驯鹿肉,加上帕马森干酪及鲜浓稠奶油酱调味,烹调出很棒美味的面条。也可以用您喜欢的其他菌类和香料,比如说牛肝菌加上迷迭香也很适合此食谱,非常非常不错!

请注意,如果您使用的是驯鹿前肩肉炒制,则需要更长的时间,大约30分钟,如果您使用的是里脊肉制作,食谱中提到的时间就足够了。

食材及配料:

驯鹿肉                150-200g

鸡油菇                0,5L 清洗并撕成碎片

洋葱           1个 切丝

黑胡椒

鲜浓稠奶油                 4dl

百里香叶            1把

帕马森干酪                 1把,磨碎

面条           200g

烹制方法

  • 烹制之前将驯鹿肉置于室温下至少30分钟,将驯鹿肉切成很细的肉末,炒锅加热,放入少许油,开大火,炒锅很热的时候放入驯鹿肉翻炒,将肉炒至整个颜色变成深褐色,放入盐调味。
  • 当驯鹿肉炒至深褐色后,盛出放一旁备用。将鸡油菇放入同一锅中,开大火,加入盐一起翻炒大约3分钟或直到鸡油菇略为收缩。再加入切好的洋葱丝,继续翻炒几分钟或直到洋葱变软并略微变色。
  • 接下来将一旁的驯鹿肉末放回锅中,加入黑胡椒,鲜浓稠奶油,百里香叶调味,开中火,让酱汁慢慢煨炖。
  • 同时,按照面条包装说明在加了盐的开水里煮面条,当面条煮软后”al dente”,将面条和帕马森干酪一起放入驯鹿鸡油菇酱汁锅中,关火。然后小心将面条和酱汁搅拌混合均匀。
  • 出锅后撒上百里香叶和帕马森干酪一起上菜。

此菜谱由*Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa*项目提供

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä