Poro-kantarellipasta

Pääruoat
20 min.
2 annosta

Syksyn sienisadosta, poronkäristyksestä ja parmesaanilla maustetusta

kermakastikkeesta syntyy mitä mainioin pasta! Kokeile myös muita

suosikkisieniäsi ja -yrttejäsi – esimerkiksi tatit ja rosmariini sopisivat annokseen

huikean hyvin.

Huomaathan, että jos käytät poron lavasta tehtyä käristystä, kannattaa kypsentää sitä pidempää, noin 30 min. Jos taas käytät paistikäristystä, riittää reseptissä mainittu aika.

Ainekset

150-200 g poronkäristystä

0,5 l kantarelleja, putsattuina ja paloiksi revittyinä

1 keltasipuli, viipaloituna

mustapippuria

4 dl kuohukermaa

suolaa

kourallinen timjamin lehtiä

kourallinen parmesaaniraastetta

200 g spagettia

Ohje

1. Ota poronkäristys huoneenlämpöön vähintään 30 min ennen

kypsennystä ja leikkaa se veitsellä pienemmäksi. Kuumenna paistinpannu

ja loraus rypsiöljyä korkealla lämmöllä. Kun pannu on kuuma, lisää

poronkäristys ja ruskista se huolellisesti kauttaaltaan. Mausta se myös

suolalla.

2. Kun poro on ruskistunut, siirrä se sivuun ja lisää kantarellit samalle

pannulle. Mausta sienet suolalla ja kypsennä niitä korkealla lämmöllä

välillä käännellen noin 3 min tai kunnes ne ovat hieman kutistuneet. Lisää

sitten viipaloitu sipuli pannulle ja jatka kypsennystä pari min tai kunnes

sipulikin on pehmennyt ja hieman ruskistunut.

3. Seuraavaksi lisää poronkäristys takaisin pannulle yhdessä mustapippurin,

kerman ja timjamin kanssa. Laske lämpö keskitasolle ja anna kastikkeen

hautua hiljalleen.

4. Keitä sillä välin pasta suolatussa kiehuvassa vedessä pakkausohjeen

mukaan. Kun pasta on kypsää ”al dente”, lisää ne kastikkeen joukkoon

yhdessä parmesaanin kanssa ja sammuta liesi. Sekoita pasta huolellisesti

kastikkeen joukkoon.

5. Tarjoile pasta välittömäsi timjamin lehtien ja parmesaanin kera!

Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä