Jenni Kaaretkosken porotortillat

Pääruoat
45 min
4 annosta
Pororeseptit.fi

tortilloja tai rieskarullia
25-50g voita / poron pintaa (perinteisesti)
500g g poronpaistia tai valmiiksi leikattua paistikäristystä
suolaa maun mukaan

Valmistus:

Vuole kohmeisesta poron paistilihasta ohuita siivuja, tai käytä valmiiksi siivutettua käristystä. Käristä siivut kuumalla pannulla voissa. Lopuksi lisää tarvittaessa nestettä (vettä). Makua lisäämään hieman lisää voita, sekä mausta suolalla oman maun mukaan. Anna hautua miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia kunnes liha on mureaa (huom! muu kuin paistiliha voi vaatia pidemmän kypsytyksen).

KATAJAINEN LAPIN PERUNASALAATTI
7-9 Lapin puikulaa
2 kpl omenaa
2 kpl maustekurkkua
1/2 sipuli
150 g majoneesia
2 dl kermaviiliä
2 rkl makeaa sinappia
1/2 -1 tl kuivattua katajanmarjaa (voit käyttää myös normaalia mustapippuria)
1/4 tl suolaa ja sokeria

Ohjeet

Keitä perunat kuorineen kypsäksi, puikula hajoaa herkästi, ole tarkka. Seuraavaksi pilko omenat, maustekurkut ja sipulit. Lisää joukkoon majoneesi, kermaviili, mausteet ja kuivattua katajanmarjaa oman maun mukaan.

Lisää joukkoon jäähtyneet, kuutioidut perunat. sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

PUOLUKKASURVOS
3 dl kohmeisia puolukoita
4-6rkl sokeria

Valmistus:
Survo esimerkiksi sauvasekoittimella suurin osa kohmeisista puolukoista. Lisää sokeri ja sekoita. Laita loput puolukoista kokonaisina survoksen sekaan.

LOPUKSI KOKOA TORTILLA

Lämmitä riskalevyjä esimerkiksi paistinpannulla tai mikrossa. Taittele levyistä tasku ja kokoa siihen käristystä, perunasalaattia ja lopuksi puolukkasurvosta. Nautiskele lapin luonnon makuja modernisti!

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä