Poron ulkofilee Jaakkolan porotilan emännän tapaan

30 min.
3-4
Pororeseptit.fi

Ota sulatetut fileet huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Halutessasi voit leikata pihvit haluttuun kokoon, mutta fileen voi paistaa myös kokonaisena. Laita pannu kuumenemaan, lisää kuumalle pannulle öljy ja voi ja hetken kuluttua rosmariini, valkosipuli ja pihvit. Paista pihvejä korkeintaan 2 min/pinta halutusta kypsyysasteesta riippuen ja lusikoi rasvaa välillä pihvin päälle. Rouhi kypsän pihvin pinnalle suola ja kääri folioon vetäytymään. Nosta folioon käärityt pihvit n. 125 asteiseen uuniin vetäytymään n. 10 minuutiksi.

Vinkki: Pannun on oltava paistettaessa tarpeeksi kuuma, ja paras pannu on paksupohjainen rautapannu. Pihvejä ei tarvitse käännellä useaan kertaan. Ethän paista pihvejä liikaa, jottei ne ala maistua maksalle. 



JAAKKOLAN POROTILAN EMÄNNÄN PUNAVIINI-LAKRITSIKASTIKE

Hieman öljyä
2 salottisipulia
1 valkosipulin kynsi
1 porkkana
2 siivua pekonia
2 Rosmariinin oksaa
Pari ruokalusikallista etikkaa
5 dl lihalientä
2 dl punaviiniä
2 ruokalusikallista lakritsia
Muutama maustepippuri
Suolaa
2 ruokalusikallista voita

Kuori sipulit ja porkkana. Pilko pekonit, porkkana, ja sipulit. Kuullota öljyssä sipulit, porkkana, pekoni ja rosmariini. Jatka paistamista pari minuuttia ja kaada kattilaan nesteet, lakritsi ja pippurit. Keitä pienellä tulella samalla välillä hämmentäen niin kauan, että kastike on sakeutunut ja nesteestä on jäljellä noin puolet. Siivilöi kastike. Lisää voi, maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Vinkki: Pekonin voi korvata poron pikkuluilla. Kastikkeen voi halutessaan suurustaa paksummaksi maissitärkkelyksellä.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä