Mustaherukkaisella kastikkeella glaseeratut pororibsit ovat huikea grilliherkku! Kokeile mustaherukkahillon sijasta myös puolukkahilloa tai vaikka kuusenkerkkähilloa!
Ainekset
Ribsit ja mausteseos
500 g poron luullista kylkeä
0,75 dl valkosipulijauhetta
0,25 dl kuivattua rosmariinia
0,25 dl kuivattua timjamia
2 rkl sinappijauhetta
2 rkl savupaprikajauhetta
Glasyyri
1 dl mustaherukkahilloa
0,5 dl rypsiöljyä
0,25 dl punaviinietikkaa
sormisuolaa
Ohje
1. Ota ribsit huoneenlämpöön vähintään 30 min ennen kypsennystä. Kuumenna uuni 140-asteiseksi. Sekoita kaikki ribsien mausteet keskenään ja mausta ribsit kauttaaltaan mausteseoksella.
2. Kypsennä ribsejä uunissa 3,5-4 h tai kunnes ne ovat hyvin mureita. Kun liha meinaa lohjeta sitä kevyesti puristettaessa, ribsit ovat valmiita. Ribsien kypsyttyä noin 2 h voit valella niitä hieman glasyyrilla. Valele lisää glaseerausta noin 30-40 minuutin välein.
3. Kuumenna sitten grilli hyvin kuumaksi. Voit myös viimeistellä ribsien kypsennyksen 240-asteisen uunin grillivastusasetuksen alla. Grillaa ribsejä pikaisesti siten, että niiden pinta saa upean paahteen!
4. Tarjoile ribsit glasyyrin ja suosikkigrillilisukkeidesi kanssa!
Reseptin on tuottanut TasteryFoods Lapin liiton rahoittamassa Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

黑醋栗酱汁驯鹿排骨Mustaherukka – pororibsit
4小时 2份量
黑醋栗酱汁驯鹿排骨是一道绝妙的烧烤美食! 您也可以试试用越橘果酱甚至云杉嫩叶果酱代替黑加仑果酱!
食材及配料
排骨和混合香料
驯鹿肋骨 500g
大蒜粉 0.75dl
干迷迭香料 0.25dl
干百里香料 0.25dl
芥末粉 2汤匙
烟熏辣椒粉 2汤匙
排骨刷酱汁料
黑加仑果酱 1dl
植物油 0.5dl
红酒醋 0.25dl
盐
烹制方法:
- 在烹饪前先将排骨放在室温下至少30分钟,预热烤箱140摄氏度,将排骨及所有香料一起混合码味。
- 将排骨放入烤箱烘烤3.5-4小时或者直至烤到肉嫩,当轻轻按压肉可脱骨时,排骨就好了。排骨烘烤2小时后就可以开始在表面刷一些酱汁,以后30-40分钟之间刷一次烤酱汁。
- 然后放在非常热的烧烤架上,刷上烧烤酱汁。也可以直接将烤箱调到240摄氏度让排骨表面很快上色。
- 最后也可以配上你喜欢的其他配料食材,刷上酱汁即可上桌。
此菜谱由*Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa*项目提供
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.