Mustaherukka-pororibsit

Grilliin
4 h
2 annosta

Mustaherukkaisella kastikkeella glaseeratut pororibsit ovat huikea grilliherkku! Kokeile mustaherukkahillon sijasta myös puolukkahilloa tai vaikka kuusenkerkkähilloa!

Ainekset

Ribsit ja mausteseos

500 g poron luullista kylkeä

0,75 dl valkosipulijauhetta

0,25 dl kuivattua rosmariinia

0,25 dl kuivattua timjamia

2 rkl sinappijauhetta

2 rkl savupaprikajauhetta

Glasyyri

1 dl mustaherukkahilloa

0,5 dl rypsiöljyä

0,25 dl punaviinietikkaa

sormisuolaa

Ohje

1. Ota ribsit huoneenlämpöön vähintään 30 min ennen kypsennystä. Kuumenna uuni 140-asteiseksi. Sekoita kaikki ribsien mausteet keskenään ja mausta ribsit kauttaaltaan mausteseoksella.

2. Kypsennä ribsejä uunissa 3,5-4 h tai kunnes ne ovat hyvin mureita. Kun liha meinaa lohjeta sitä kevyesti puristettaessa, ribsit ovat valmiita. Ribsien kypsyttyä noin 2 h voit valella niitä hieman glasyyrilla. Valele lisää glaseerausta noin 30-40 minuutin välein.

3. Kuumenna sitten grilli hyvin kuumaksi. Voit myös viimeistellä ribsien kypsennyksen 240-asteisen uunin grillivastusasetuksen alla. Grillaa ribsejä pikaisesti siten, että niiden pinta saa upean paahteen!

4. Tarjoile ribsit glasyyrin ja suosikkigrillilisukkeidesi kanssa!

Reseptin on tuottanut TasteryFoods Lapin liiton rahoittamassa Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Lapin liitto

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä