Haudutetut poro-taatelirullat

Pääruoat
4-5 h
5 annosta

Taatelien hurmaava makeus yhdistettynä poron omintakeiseen ja

voimakkaaseen makuun takaa mieleenpainuvan makuelämyksen. Rullat

haudutetaan punaviinin maustamassa liemessä suussasulavan mureiksi ja

tarjoillaan polentan, perunamuusin tai vaikka riisin kanssa!

Ainekset

1 poron paahtopaisti

noin 1 dl taateleita

suolaa

nokare voita

3 punasipulia, viipaloituina

4 dl täyteläistä punaviiniä

6-8 dl hyvälaatuista lihalientä

3 laakerinlehteä

1 rkl maissitärkkelystä + 2 tl vettä

mintun lehtiä tarjoiluun

Ohje

1. Leikkaa poron paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi. Tämä on helpompaa, jos

paisti on hieman kohmeinen. Mausta viipaleet suolalla.

2. Rullaa taateli jokaisen viipaleen väliin ja sulje rullat hammastikuilla.

3. Kuumenna uuni 160-asteiseksi. Lämmitä pata korkealla keskilämmöllä ja

lisää sinne nokare voita. Ruskista pororullia noin 3-5 min tai kunnes ne

ovat kauniin ruskistuneita. Mausta ne myös vielä suolalla.

4. Kun pororullat ovat ruskistuneet, lisää punasipuliviipaleet pataan yhdessä

punaviinin, lihaliemen ja laakerinlehtien kanssa. Pororullien tulee peittyä

täysin nesteen alle. Peitä pata kannella niin, että se on hieman raollaan.

Siirrä pata uuniin noin 2 tunniksi.

5. 2 tunnin kuluttua poista pata uunista. Jos nestettä on mielestäsi ”liikaa”,

voit haihduttaa sitä pois liedellä. Lisää sitten maissitärkkelyksen ja veden

sekoitus pataan ja sekoita huolellisesti.

6. Tarjoile pata polentan, perunamuusin tai riisin kanssa ja koristele

annokset raikkaalla mintulla.

Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä