Taatelien hurmaava makeus yhdistettynä poron omintakeiseen ja
voimakkaaseen makuun takaa mieleenpainuvan makuelämyksen. Rullat
haudutetaan punaviinin maustamassa liemessä suussasulavan mureiksi ja
tarjoillaan polentan, perunamuusin tai vaikka riisin kanssa!
Ainekset
1 poron paahtopaisti
noin 1 dl taateleita
suolaa
nokare voita
3 punasipulia, viipaloituina
4 dl täyteläistä punaviiniä
6-8 dl hyvälaatuista lihalientä
3 laakerinlehteä
1 rkl maissitärkkelystä + 2 tl vettä
mintun lehtiä tarjoiluun
Ohje
1. Leikkaa poron paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi. Tämä on helpompaa, jos
paisti on hieman kohmeinen. Mausta viipaleet suolalla.
2. Rullaa taateli jokaisen viipaleen väliin ja sulje rullat hammastikuilla.
3. Kuumenna uuni 160-asteiseksi. Lämmitä pata korkealla keskilämmöllä ja
lisää sinne nokare voita. Ruskista pororullia noin 3-5 min tai kunnes ne
ovat kauniin ruskistuneita. Mausta ne myös vielä suolalla.
4. Kun pororullat ovat ruskistuneet, lisää punasipuliviipaleet pataan yhdessä
punaviinin, lihaliemen ja laakerinlehtien kanssa. Pororullien tulee peittyä
täysin nesteen alle. Peitä pata kannella niin, että se on hieman raollaan.
Siirrä pata uuniin noin 2 tunniksi.
5. 2 tunnin kuluttua poista pata uunista. Jos nestettä on mielestäsi ”liikaa”,
voit haihduttaa sitä pois liedellä. Lisää sitten maissitärkkelyksen ja veden
sekoitus pataan ja sekoita huolellisesti.
6. Tarjoile pata polentan, perunamuusin tai riisin kanssa ja koristele
annokset raikkaalla mintulla.
Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.