Tacos al Pastor porosta

Grilliin
3,5 h (+2-8 h valinnainen maustuminen)
6-7 annosta

Tacos al Pastor on todellinen showstopper! Näyttävä paahteinen poron kyljestä tehty pystyvarras on ulkoreunoiltaan täydelliseksi paahtunut ja sisältä uskomattoman mehukas.

Ainekset

Nyhtöporo

1 kg poron luutonta kylkeä

2 dl paksua tomaattipyreetä

1 dl tamarindikastiketta

0,5 dl sriracha-kastiketta

0,5 dl appelsiinimehua

3 rkl nestemäistä valkosipulia (löytyy pullotettuina usealta eri valmistajalta)

Vartaaseen

3-4 pitkää varrasta, mieluiten metallisia

paksu leivänpala tai ananasviipale pohjaksi

Tarjoiluun

tortilloja

tomaatteja

salsaa

sipulia

queso frescoa tai fetajuustoa

korianteria

Ohje

1. Leikkaa poron kylki noin kämmenen kokoisiksi paloiksi. Varmista, että palat ovat saman paksuisia. Sekoita keskenään loput nyhtöporon ainekset ja jätä poro maustumaan yön yli tai vähintään 2 tunniksi.

2. Kuumenna uuni kiertoilma-asetuksella 145-asteiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja aseta paksu leipä- tai ananasviipale sen päälle. Työnnä vartaat syvälle leipäviipaleeseen, jotta ne pysyvät tukevina pystyssä. Aloita sitten vartaan kasaaminen laittamalla poroviipaleita yksi kerrallaan pystyvartaaseen. Paina viipaleet aina tiukasti toisiinsa kiinni. Kun kaikki liha on vartaassa, kypsennä varrasta pystyasennossa uunissa 2 h.

3. Ota varras kahden tunnin jälkeen pois uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen grillivastusasetuksella. Voitele varrasta siitä pellille valuneella nesteellä. Grillaa varrasta grillivastusten alla välillä kääntäen noin 10 min tai kunnes se on upeasti paahtunut. Tämän voit tehdä tietenkin myös grillissä!

4. Kun olet valmis tarjoilemaan, aseta tomaatti vartaan päälle. Vuole terävällä veitsellä ohuita lastuja vartaasta ja tarjoile tortillojen sekä tykötarpeiden kanssa!

Reseptin on tuottanut TasteryFoods Lapin liiton rahoittamassa Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Lapin liitto

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä