Milloin on paras aika valmistaa poroa?

Nyt on aika valmistaa kesäruokaa porosta!

Kesällä grillataan, napostellaan ja otetaan kaikki irti kesän mauista. Suven edetessä nautitaan satokauden antimista. Uudet kesäreseptimme auttavat sinua ihastumaan poronlihaan uudella tavalla!

Poronliha on erityistä. Siinä on aina ripaus pohjoisen mystiikkaa, mutta toisaalta se on myös hyvin arkinen ja helposti lähestyttävä. Uskomme, että kausiluonteinen ruoanlaitto on yksi parhaista tavoista oppia jotain kulttuurista ja perinteistä.

Kyse on suhtautumisesta tähän raaka-aineeseen, jota pohjoisen poroihmiset apujoukkoineen suurella sydämellä ja ammattitaidolla tuovat lautasillemme. Tämä ammattitaito ja kokemus takaa sen, että porosta voi valmistaa maukasta ruokaa ympäri vuoden.

Kesällä porot kulkevat kesälaitumilla vaaroilla, metsissä ja tuntureilla. Juhannuksen tienoilla porot kerätään vasaleikkoon, jossa uudet vasat merkitään omistajansa merkille. Vasa saa saman merkin kuin emollaan.

Lämpimillä keleillä työt tehdään yöaikaan, jotta porot eivät rasittuisi helteessä. Valoahan riittää vuorokauden ympäri!

Teeman reseptit

Savupororavioli & savuporojuustokastike

Porolihapullapasta

Porolla täytetyt tomaatit

Poro smash burgerit

Jenni Kaaretkosken porotortillat

Perinteinen poronkäristys ja pottuvoi

Perinteinen poronkäristys on pororuokien ehkäpä legendaarisin muoto ja monelle se on tärkeä muisto pohjoisen matkasta. Makumuiston voi kätevästi toisintaa myös kotikeittiössä laadukkailla raaka-aineilla ja ripauksella pohjoisen tarinoita. Paras lisuke on pakkasen hellästi puraisema puolukkasurvos ja maustekurkut. Lue lisää

Kuivalihakeitto

Metsämiehen käristys

Nyhtöporoa

Poronkäristys wrap