Milloin on paras aika valmistaa poroa?

Nyt on aika valmistaa talvikauden ruokaa porosta!

Talvella poronlihan saatavuus on parhaimmillaan. Ravinteikkaasta poronlihasta valmistat herkullista pakkaspäivien tarjottavaa. Herkulliset talvireseptimme auttavat sinua löytämään sopivat poronlihaherkut arkeen ja juhlaan!

Poronliha on erityistä. Siinä on aina ripaus pohjoisen mystiikkaa, mutta toisaalta se on myös hyvin arkinen ja helposti lähestyttävä. Uskomme, että kausiluonteinen ruoanlaitto on yksi parhaista tavoista oppia jotain kulttuurista ja perinteistä.

Kyse on suhtautumisesta tähän raaka-aineeseen, jota pohjoisen poroihmiset apujoukkoineen suurella sydämellä ja ammattitaidolla tuovat lautasillemme. Tämä ammattitaito ja kokemus takaa sen, että porosta voi valmistaa maukasta ruokaa ympäri vuoden.

Poronlihaa tuotetaan vajaa kaksi miljoonaa kiloa vuosittain. Tärkeitä tuotteita ovat myös taljat, nahka ja sarvet. Kaikki poron osat pyritään edelleen hyödyntämään.

Teeman reseptit

Savuporojuustokeitto

Poro-kaalikääryleet

Valkosipuliset porolihapullat ja kermakastike

Poro-kantarellipasta

Pororamen

Poroperunasoselaatikko

Poropyttis

Jenni Kaaretkosken porotortillat

Perinteinen poronkäristys ja pottuvoi

Perinteinen poronkäristys on pororuokien ehkäpä legendaarisin muoto ja monelle se on tärkeä muisto pohjoisen matkasta. Makumuiston voi kätevästi toisintaa myös kotikeittiössä laadukkailla raaka-aineilla ja ripauksella pohjoisen tarinoita. Paras lisuke on pakkasen hellästi puraisema puolukkasurvos ja maustekurkut. Lue lisää

Kuivalihakeitto