Tässä japanilaisen klassikkoherkun innoittamassa nuudelikeitossa tummat ja
syvät aasialaiset maut yhdistyvät täyteläisiin kotimaisiin aromeihin. Poron luista
ja potkakiekoista liemeen saatu maku on vailla vertaa!
Ainekset
Liemi
500 g poron luita
1 valkosipuli, halkaistuna
noin 1 kg poron potkakiekkoja
1 l valmista ramen-lientä
1 l kanalientä
1,5 l vettä
1 dl soijaa
100 g voita
suolaa tarvittaessa
Viimeistelyyn
400 g ramen-nuudeleita
1 tl misotahnaa per annos
maissinjyviä
bambunversoja
kevätsipulia
6-7 min keitettyjä kananmunia
Ohje
1. Ota poron luut ja potkakiekot huoneenlämpöön noin 45 min ennen
kypsennyksen aloittamista. Lämmitä uuni 200-asteiseksi ja levitä poron
luut ja potkakiekot sekä halkaistu valkosipuli uunipellille. Ruskista niitä
uunissa noin 25 min kääntäen puolivälissä.
2. Kun luut ja potkakiekot ovat kullanruskeita, siirrä ne kattilaan ja lisää
joukkoon kaikki muutkin liemen ainekset paitsi voi ja suola. Jos luut ja
potkakiekot eivät täysin jää nesteen alle, lisää hieman vettä. Kiehauta seos
ja laske sitten lämpö keskitasolle ja anna liemen hautua hiljalleen
poreillen noin 4 h. Jos haluat, voit kuoria liemen pinnalle kertyvän
vaahdon pois.
3. Kun liemi on hautunut 4 tuntia, siivilöi se ja lisää voi liemen joukkoon. Jätä
potkakiekot jäähtymään hetkeksi, jonka jälkeen voit käsin ottaa talteen
niiden ympärillä olevan lihan.
4. Keitä sitten nuudelit kiehuvassa vedessä pakkausohjeen mukaan.
5. Koko annokset. Lisää lusikallinen misotahnaa kulhon pohjalle ja kaada
liemi sen päälle. Sekoita. Nosta nuudelit kulhoon ja viimeistele annokset
poronlihalla, maissilla, bambunversoilla ja kevätsipulilla.
Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.