Tämä keitto on erittäin herkullinen ja vieläpä helppo tehdä. Tästä saat arkisemman herkun, mutta maun puolesta sopii tämä myös juhlaan. Ainekset löydät helposti lähikaupasta ja keitto valmistuu nopeasti.
Ainekset
75 g voita
1 dl vehnäjauhoja
8 dl vettä
2 dl kuohukermaa
250 g kylmäsavuporosulatejuustoa
150 g poron kylmäsavurouhetta
lehtipersiljaa
Ohje
Laita voi kattilaan ja anna sulaa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita vispilällä sekaisin. Lisää vesi ja sekoita vispilällä, että keittoon ei jää paakkuja. Kuumenna keitto kiehuvaksi välillä sekoittaen. Lisää paloiteltu sulatejuusto ja kuohukerma. Anna juuston sulaa keiton sekaan. Lisää poron kylmäsavurouhe ihan viimeiseksi keittoon. Anna keiton kiehahtaa nopeasti mutta älä keitä keittoa enää. Lisää keittoon halutessasi silputtua lehtipersiljaa.
Vinkki! Arkisemman keiton saat ruokakermalla ja vähemmällä poromäärällä.
Tarjoile alkukeittona villisti vaikka kuksasta!
Reseptin on tuottanut Meggua Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.