Maukkaiden ja mureiden porolihapullien niksi on oikeassa määrässä leivänmuruja. Lihapullat saavat makua tuoreen valkosipulin lisäksi paahteisesta valkosipulijauheesta! Kynsilaukan ystävä lisää valkosipulia myös kastikkeeseen, jonka kermaisuutta ja umamista makua raikastavat lehtipersilja ja minttu!
Ainekset
Lihapullat
500 g poron jauhelihaa
1 dl panko-leivänmuruja tai korppujauhoa
0,75 dl maitoa
2 rkl soijaa
2 rkl valkosipulijauhetta
suolaa
mustapippuria
Kastike
30 g voita
1 salottisipuli, hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä, kuorittuna ja paloiteltuna kolmeen
1 rkl vehnäjauhoa
0,5 dl konjakkia (valinnainen)
3 dl liha- tai kanalientä
3 dl kuohukermaa
2 rkl sinappia
mustapippuria
suolaa
kourallinen lehtipersiljaa, hienonnettuna
kourallinen minttua, hienonnettuna
Tarjoiluun
perunamuusia
punaherukkahyytelöä
Ohje
- Tee ensin lihapullat. Lämmitä uuni 240-asteiseksi. Sekoita leivänmurut, maito ja soija sekä kaikki mausteet keskenään ja jätä kostumaan pariksi minuutiksi. Lisää sitten poronlihan ja sekoita, kunnes massa on tasainen – älä yhtään pidempää, jottei pullista tule kumisia.
- Pyörittele massasta lihapullia ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä lihapullia uunissa noin 15 min tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
- Aloita sillä välin kastikkeen valmistus. Sulata voi kattilassa ja lisää sitten sipuli ja valkosipuli. Kypsennä sipuleita korkealla keskilämmöllä noin 4-5 min tai kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Lisää sitten vehnäjauho ja jatka kypsennystä vielä pari min.
- Lisää sitten lihaliemi ja haihduta sitä noin 15 min tai kunnes enää noin 1 dl on jäljellä. Seuraavaksi lisää kerma ja jatka redusointia keskilämmöllä noin 10 min tai kunnes kastike on sopivan paksua. Mausta se sinapilla, pippurilla ja suolalla.
- Lisää ruskistetut lihapullat kastikkeen joukkoon yhdessä hienonnettujen yrttien kanssa ja tarjoile perunamuusin ja herukkahyytelön kanssa!
Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa
Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.