Porochetta eli täytetty pororulla

Pääruoat
3 h
5-6 annosta

Tämä makuja pursuavalla makkaratäytteellä täytetty pororulla on saanut inspiraatiota italialaisesta porchettasta. Voit käyttää täyttämiseen mitä tahansa lempiraakamakkaraasi ja -mausteitasi. Tämä rulla on parhaimmillaan polentan kanssa tarjoiltuna!

Ainekset 

1 iso poron kylkirulla

200 g raakamakkaraa

3 rkl tomaattipyreetä

2 anjovisfileetä

0,75 dl hasselpähkinärouhetta

kourallinen rosmariininlehtiä, hienonnettuna

mustapippuria

1 sitruunankuori, raastettuna

1 ruukku lehtipersiljaa

1 ruukku minttua

suolaa

Lisäksi

paistinarua

voita, sulatettuna

Tarjoiluun

polentaa

suosikkikastikettasi

Ohje 

  1. Lämmitä uuni 150-asteiseksi. Varmista, että poron kylkirulla on tasapaksu kauttaaltaan. Voit ohentaa sitä asettamalla sen leivinpaperien väliin ja hakkaamalla sitä lihanuijalla tai vaikka kaulimella. Mausta kylki kauttaaltaan suolalla. 
  2. Tee sitten täyte. Poista makkaroiden sisus niiden kuorista ja siirrä kulhoon yhdessä tomaattipyreen, anjoviksen, hasselpähkinöiden ja rosmariinin kanssa. Mausta seos mustapippurilla. Sekoita täyte tasaiseksi massaksi. Voit testata täytteen makua mikrottamalla pienen palan sitä. 
  3. Lisää sitruunaraaste poron kylkirullan vähemmän tasaiselle puolelle. Levitä täyte sen päälle jättäen reunoille noin 4 cm tyhjää. Lisää sitten lehtipersilja ja minttu täytteen pinnalle. Rullaa kylki sitten tiukaksi rullaksi ja sido se kiinni paistinarulla useasta kohdasta.  
  4. Siirrä pororulla ritilälle ja paista sitä uunissa noin 2,5 h. Voitele poroa noin 45 min välein voisulalla.
  5. Kun pororulla on kypsä, anna sen levätä vähintään 20 min ennen tarjoilua. 
  6. Tarjoile viipaloitu pororulla polentan ja suosikkikastikkeesi kanssa!

Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä