Sieni-pororuukku

60 min
3-4 annosta
Pororeseptit.fi

Ainekset

300 g poronkäristystä
2 rkl voita
1 sipuli hienonnettuna
1,5 dl esikäsiteltyjä sieniä
1 porkkana suikaleina
1/2 rkl mustapippureita rouhittuna
1 tl suolaa
2 dl kuohukermaa
1 litra vettä

Kansi
n. 170 g valmista voitaikinaa

Voitelu
1 muna

Koristelu
pellavansiemeniä

Ohje

Sulata voitaikina ja poronkäristys. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna poronlihaa hienommaksi veitsellä. Kypsennä sitä voissa kattilassa kunnes se on harmaata. Lisää sipuli ja hienonnetut sienet. Paista hetki. Lisää porkkana, mausteet ja kerma. Anna hautua kannen alla noin 20 min. Kauli sillä aikaa taikina pyöreäksi, uunivuoan kokoiseksi levyksi. Ota halutessasi taikinasta kuvioita pienellä muotilla. Kaada hautunut poro-sieniseos vuokaan ja nosta päälle taikina kanneksi. Voit “liimata” kannen vuoan ulkoreunaan kananmunan avulla. Voitele munalla ja ripottele pinnalle pellavansiemeniä. Kypsennä uunissa noin 20 min kunnes kansi on saanut väriä. Tarjoa perunamuusin puolukkasurvoksen tai karpaloiden kanssa. Halutessasi voit valmistaa ruoan annosruukuiksi.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä