Ainekset
400 g poronkäristyslihaa
1 laakerinlehti
muutama maustepippuri
2 tl suolaa
3 suurta perunaa lohkottuina
4 porkkanaa
1/2 lanttua
1 pala juuriselleriä
1/2 purjoa silputtuna
Koristeeksi persiljaa tai varsisellerin lehtiä
Ohje
Laita käristyslihat kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että liha peittyy. Keitä 3-5 minuuttia ja kuori vaahto pinnalta. Lisää suola, pippurit ja laakerinlehti. Keitä noin 45 minuuttia. Lisää seuraavaksi kuoritut, kuutioidut juurekset ja purjo sekä tarvittaessa hieman vettä. Keitä kunnes kaikki aineet ovat kypsiä. Tarkista maku ja koristele persiljalla tai varsisellerin lehdillä.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.