Hot Pot on hyvin suosittu kiinalainen ruoka, jolla on yli 1000 vuotta vanha historia. Pöydällä olevassa metallipannussa esim. induktioliedellä kiehuu kirkas tai mausteinen, tulinen liemi, johon lisätään erilaisia makuja: vihanneksia, kasveja, juureksia, lihaa, kalaa ym. ja annetaan kypsyä hyvin kuumassa ja maukkaassa liemessä ja valmis ruoka dipataan maukkailla Hot Pot dipeillä.
Poronliha eri osineen sopii erinomaisesti Hot Pot ruokailuun.
Liemiainekset:
Poron potkaluuta 1-2kpl tai possun kylkiluita
Tuliseen liemipohjaan tarvittava Hot Pot maustepussi (esim. Aasian kaupasta)
Inkivääriä
Aromisuolaa tai kanalientä
Suolaa
Kevätsipulia
Ruokailuainekset:
150g-200g poronpaistia
200g-300g poron sivutuotteista (kieltä, maksaa, sydäntä, munuaista, ym.)
500g-1000g vihanneksia (perunaa, tofua, kiinakaalia, massia, parsakaalia, kukkakaalia, viipaloitua Lootuksen juurta, porkkanaa, erilaisia sieniä, riisinuudelia, jne.)
Dippiainekset:
Dippikastike: (mausteet voidaan valita oman maun mukaan)
Seesamiöljyä, seesamitahnaa, osterikastiketta, viipaloitua chilipaprikaa, paahdettuja seesaminsiemeniä, korianteria, hienonnettua kevätsipulia, valkosipulia raastettuna, suolaa, aromisuolaa
Ohje:
- Huuhtele liemeen tarkoitetut luut ja lisää vesi kattilaan, lisää liemen muut ainekset ja keitä hiljalleen 2-3 tuntia. Siivilöi valmis liemi.
- Valmista hyvin puhdistetut poronlihat (erityisesti sivutuotteet) esikeittämällä ne mausteisessa liemessä (esim. suola, pippuri, inkivääri, tähtianis, sipuli) jäähdytä ja leikkaa ohuiksi siivuiksi ja valitse muut ainekset, viipaloi tai leikkaa paloiksi.
- Tulinen liemipohja:
Laita öljyä vokkipannuun, kuumenna sipuli, inkivääriä, valkosipulia ja kuivattua chiliä ja paahda aineksia, lisää keitettyä poron lientä ja sekoita Hot Pot maustepussin sisältö kiehuvaan liemeen ja anna hetken kiehahtaa.
- Ei tulinen liemipohja:
Käytä valmistettua liemipohjaa sellaisenaan ja mausta halutessasi eri liemimausteilla.
- Kaada valmis liemi keittoastiaan ja induktioliedelle kuumenemaan ruokailua varten
- Kypsennä lihoja ja vihanneksia kiehuvassa liemessä pienin erin ja mausta dippikastike (korianteri, valkosipuli ym.) makusi mukaan.
Resepti: Käyrämön Keidas
Kuvat: Pertti Forsström
驯鹿火锅
3-4小时 2-4份量
火锅是一道中餐美食之一,可以追溯到超过1000年的历史。每位用餐者都用辛辣的肉汤烹制自己的食物,将煮熟的肉类、蔬菜、蘑菇等食材配以其他各种酱汁。
驯鹿肉是最健康的食品之一,低脂肪。用驯鹿肉及驯鹿内脏配上无论是红辣味的和清汤味的火锅汤料,都是完美的搭配。
火锅底料:大棒骨汤自制
驯鹿大棒骨或猪大骨 1-2根
火锅底料包(辣味)1袋(亚洲超市可买)
生姜
鸡精
盐
葱子
食材:
150g-200g 驯鹿肉片
200g-300g驯鹿内脏(舌,心,肝,腰,肺等)
500g-1000g各种蔬菜(土豆切片,豆腐切片,大白菜片,玉米切段,西兰花,白花菜,小椰菜,红萝卜,粉丝,各种菌类等)
蘸料:(所有调料可以根据自己喜爱可选)
香油,芝麻酱,小米椒, 熟芝麻,香菜,葱子,大蒜末,盐,鸡精
做法:
- 将驯鹿大棒骨或猪排骨洗净,放入炖锅中加水,加入生姜片,葱,一起炖2-3个小时,取汤备用。
- 准备驯鹿肉及驯鹿内脏,驯鹿肉切薄片,驯鹿内脏洗净,放入用加入生姜,葱,料酒等热水锅焯水,去除腥味后切薄片。选择自己和家人或朋友喜欢吃的其他配菜品。洗净,切片或切段。
- 红锅(辣味):炒锅入油,烧热放入葱,姜,蒜,干辣椒段炝锅,待出香味,放入火锅底料一袋,一起煸炒,之后加入备好的大棒骨汤或水煮开。
- 白锅(无辣味):直接用大棒骨汤,加入盐,鸡精,生姜片,葱,西红柿片一起熬煮即可。
- 然后把炒好的底料汤倒入汤锅,放到电磁炉上加热,煮开后即可放入菜。
- 选取自己喜欢的肉类及蔬菜煮熟后放入自己调制的蘸料即可。
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa

Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.