Porobulgogi

Pääruoat
30 min + yön yli marinointi
4 annosta

Korealaisittain maustettu porobulgogi on maistuva tapa tarjoilla poronkäristystä! Mitä pidempää marinoit lihaa, sitä maukkaampi ja mureampi siitä tulee. Huomaathan, että jos käytät poron lavasta tehtyä käristystä, kannattaa kypsentää sitä pidempää, noin 45 min. Jos taas käytät paistikäristystä, riittää reseptissä mainittu aika.

Ainekset

Bulgogi

500-600 g poronkäristystä

1 purjon vaalea osa, hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä

1 omenapäärynä tai 0,5 kiiviä

0,5 dl soijaa

1 rkl ssamjang-tahnaa

2 keltasipulia, viipaloituna

1 rkl seesamiöljyä

Tarjoiluun

keitettyä riisiä

kimchiä

kevätsipulia

Ohje

1. Sekoita keskenään kaikki bulgogin ainekset, paitsi sipuli ja jätä

marinoitumaan yön yli jääkaappiin. Jos olet kiireessä, 1-2 tunninkin

marinointi riittää, mutta lopputulos ei ole aivan yhtä maukas ja murea.

2. Marinoinnin jälkeen kuumenna paistinpannu korkealla keskilämmöllä ja

lisää sipulit pannulle yhdessä seesamiöljyn kanssa. Kypsennä sipuleita

välillä sekoittaen noin 3 min tai kunnes ne ovat pehmenneet.

3. Siirrä pehmenneet sipulit sitten pannun reunalle, nosta lämpö korkealle ja

lisää marinoitu poro pannulle. Ruskista poroa noin 5-7 min välillä

käännellen kunnes se on ruskistunutta ja kypsää. Sekoita lopuksi sipulit ja

poro keskenään.

4. Tarjoile porobulgogi keitetyn riisin, kimchin ja kevätsipulin kanssa.

Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä