Porobulgogi

Ei ruokalajia valittuna
30 min + yön yli marinointi
4 annosta

Korealaisittain maustettu porobulgogi on maistuva tapa tarjoilla poronkäristystä! Mitä pidempää marinoit lihaa, sitä maukkaampi ja mureampi siitä tulee. Huomaathan, että jos käytät poron lavasta tehtyä käristystä, kannattaa kypsentää sitä pidempää, noin 45 min. Jos taas käytät paistikäristystä, riittää reseptissä mainittu aika.

Ainekset

Bulgogi

500-600 g poronkäristystä

1 purjon vaalea osa, hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä

1 omenapäärynä tai 0,5 kiiviä

0,5 dl soijaa

1 rkl ssamjang-tahnaa

2 keltasipulia, viipaloituna

1 rkl seesamiöljyä

Tarjoiluun

keitettyä riisiä

kimchiä

kevätsipulia

Ohje

1. Sekoita keskenään kaikki bulgogin ainekset, paitsi sipuli ja jätä

marinoitumaan yön yli jääkaappiin. Jos olet kiireessä, 1-2 tunninkin

marinointi riittää, mutta lopputulos ei ole aivan yhtä maukas ja murea.

2. Marinoinnin jälkeen kuumenna paistinpannu korkealla keskilämmöllä ja

lisää sipulit pannulle yhdessä seesamiöljyn kanssa. Kypsennä sipuleita

välillä sekoittaen noin 3 min tai kunnes ne ovat pehmenneet.

3. Siirrä pehmenneet sipulit sitten pannun reunalle, nosta lämpö korkealle ja

lisää marinoitu poro pannulle. Ruskista poroa noin 5-7 min välillä

käännellen kunnes se on ruskistunutta ja kypsää. Sekoita lopuksi sipulit ja

poro keskenään.

4. Tarjoile porobulgogi keitetyn riisin, kimchin ja kevätsipulin kanssa.

Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.


韩式炒驯鹿肉bulgogi

30分钟+过夜腌制                                  4份量

韩国风味的驯鹿肉bulgogi 是美味的炒驯鹿肉!肉腌制的时间越长,它就会变得越美味,越嫩。请注意如果您是使用驯鹿前肩肉,你可能需要更长烹制的时间,大约45分钟,如果您使用的是驯鹿的后腿肉,食谱中提到的时间就足够了。

bulgogi炒肉食材和配料

驯鹿肉片            500-600g

蒜苗(白色部分)     1段(切碎)

大蒜末                2瓣(切碎)

梨子一个或猕猴桃半个

酱油           0.5dl

韩国包饭酱                 1汤匙

洋葱           2个(切丝)

芝麻油                1汤匙

配搭食材:

煮好的米饭

韩国泡菜

葱子

烹制方法

  • 把除了洋葱以外的所有炒肉原料混合在一起,然后放入冰箱腌制一夜。如果赶时间,腌制1-2个小时就足够了,但短时间腌制最终的结果并没有那么入味和嫩。
  • 用中大火加热炒锅,锅中放入芝麻油和洋葱煸炒,洋葱炒制3分钟或至洋葱变软
  • 将洋葱移到锅边,开大火,将腌制好的驯鹿肉放入锅中翻炒,大约5-7分钟后驯鹿肉颜色加深,不断翻炒至深褐色和肉熟。然后加入洋葱和驯鹿肉一起翻炒。
  • 炒好的驯鹿肉bulgogi配上煮好的米饭,泡菜和葱一起装盘食用。

此菜谱由*Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa*项目提供

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä